Beste uitvaartverzekeringen 2023

Beste uitvaartverzekering – volgens de Consumentenbond!

Uitvaartverzekering vergelijken. Beste uitvaartverzekering volgens de Consumentenbond vergelijken? De Consumentenbond heeft in 2016 voor het laatst een test naar uitvaartverzekeringen gedaan. In de test werd onderzocht welke verzekeringen er qua rendement positief uitspringen (oordeel voor prijsniveau premie en koopsom). Bij de natura-uitvaartverzekeringen scoorden Dela en PC Hooft het best. Bij de geld/natura-sommenuitvaartverzekeringen scoorde Klaverblad het best. Ook de geldverzekering van Dela kwam in deze categorie zeer goed uit de test. Rekeninghoudend met de prijsontwikkeling van uitvaartkosten en de winstdeling over de afgelopen 10 jaar is de geldverzekering van Dela zelfs nummer 1. De complete lijst is in de Consumentengids van februari 2016 gepubliceerd. Een uitvaartverzekering kunt u bij verschillende aanbieders afsluiten. Door deze met elkaar te vergelijken kunt u letten op de premie, maar ook op de dekking die u daar voor terug zal krijgen. Met een uitvaartverzekering is uw uitvaart in goede handen. Door middel van een uitvaartverzekering hoeven uw nabestaanden de kosten niet te dragen (uitkering in geld), maar u kunt ook voor uitbetaling in natura kiezen. In dat geval zorgt uw verzekeringsmaatschappij ervoor dat uw uitvaart op een goede manier wordt geregeld en hebben uw nabestaanden hier geen omkijken naar. Bij het vergelijken van een uitvaartverzekering is het belangrijk goed na te denken over de manier van uitkeren van een uitvaartverzekering. Met een natura verzekering kunt u uw nabestaanden een hoop zorgen besparen, met een uitkering in geld kunt u kiezen voor een meer persoonlijke tint. Denk hier goed over na voor het vergelijken van de uitvaartverzekering. Het vergelijken van de uitvaartverzekering kan ervoor zorgen dat u een goede keuze maakt voor de lange termijn. Het is bij het vergelijken van een uitvaartverzekering van groot belang dat de manier van uitkeren aansluit op uw wensen.


Alle uitvaartverzekeringen vergelijken (6)Beste uitvaartverzekeringen (3)

Geld/natura-sommen uitvaartverzekeringen
Verzekeraar Verzekering Kenmerken Actie/bijzonderheden Maandpremie-indicatie* Hoe vergelijken wij?
  Dienstenpakket: € 0                     Vrij te besteden: €651 – €25.000 Uitvaartverzekering: Geld           Prijs-kwaliteit: ★★★★★ Premie: <65 of levenslang Restitutieregeling: ✓   Kinderen gratis: Nee   Premievrij maken: ✓ Korting als DELA de uitvaart verzorgt! 30 jaar: € 11,06    40 jaar: € 14,73  50 jaar: € 20,69  60 jaar: € 31,13 →Meer informatieNaar premie
Natura-uitvaartverzekeringen
Verzekeraar Verzekering Kenmerken Actie/bijzonderheden Maandpremie-indicatie*
  Dienstenpakket: €6.000               Vrij te besteden: €651 – €25.000 Uitvaartverzekering: Combinatie Prijs-kwaliteit: ★★★★★ Premie: <65 of levenslang Restitutieregeling: Nee Kinderen gratis: Nee   Premievrij maken: ✓ Naturapakket: beste oordeel voor prijsniveau premie bij Consumentenbond!** 30 jaar: € 8,10    40 jaar: € 10,79  50 jaar: € 15,16  60 jaar: € 22,80 →Meer informatieNaar premie
  Dienstenpakket: €2.000               Vrij te besteden: €4.500 – €13.000 Uitvaartverzekering: Combinatie Prijs-kwaliteit: ★★★★ Premie: levenslang Restitutieregeling: Nee   Kinderen gratis: tot 18 jaar   Premievrij maken: ✓ 30 jaar: € 10,24    40 jaar: € 14,26  50 jaar: € 19,98  60 jaar: € 27,24 →Meer informatie

* Premie-indicaties voor volwassene, incl. eenmalige distributiekosten, op basis van uitvaart t.w.v. € 8.000 en de langst mogelijke premiebetalings-termijn. Via ”Uw premie” berekent u eenvoudig uw eigen premie en kunt u uw uitvaartverzekering direct online afsluiten.

** Bij de laatste test in februari 2016.

Voor informatie over de natura, natura-sommen en geld-uitvaartverzekering zie hier.


Beste uitvaartverzekeringen test Consumentenbond

In de laatste test naar uitvaartverzekeringen in februari 2016 heeft de Consumentenbond onderzocht welke verzekeringen er qua rendement positief uitspringen. Een oordeel werd gegeven over het prijsniveau van premie en koopsom van in totaal 17 uitvaartverzekeringen. In de categorie natura-uitvaartverzekeringen scoorden Dela en PC Hooft het best. Voor Dela was dit de vierde keer op rij. In de categorie geld/natura-sommen uitvaartverzekeringen scoorde Klaverblad het best, gevolgd door de geldverzekering van Dela.

Uitvaartverzekering vergelijken en afsluiten

Bij uitvaartverzekering vergelijken is het interessant te kijken naar de kosten die met een uitvaart gepaard kunnen gaan. Een gemiddelde uitvaart kost circa € 8.000. Bij een bescheiden uitvaart moet u denken aan circa € 4.000, bij een uitgebreide uitvaart kunnen de kosten oplopen tot € 10.000 of meer. Door dit mee te nemen in de vergelijking van de uitvaartverzekering zorgt u ervoor dat u uiteindelijk de beste uitvaartverzekering afsluit. Als u een verzekering wilt afsluiten is voor een verzekeraar uiteraard uw gezondheid belangrijk. Een verzekeraar wil uw gezondheid daarom beoordelen. Meestal worden een paar vragen gesteld. Op basis van de antwoorden ziet u direct of de verzekeraar uw aanvraag accepteert of niet.

Onder ”Meer informatie” vindt u alle informatie voor een uitgebreide vergelijking. Via ”Naar premie” berekent u eenvoudig uw eigen premie en kunt u uitvaartverzekering van uw keuze direct online afsluiten.


”123geldzaken.nl biedt onafhankelijke informatie over uw persoonlijke financiën & de best beoordeelde financiële producten”

Volg ons op Twitter!Like ons op Facebook


https://www.123geldzaken.nl/wp-admin/admin-ajax.php
https://www.123geldzaken.nl/wp-content/themes/trendpress