caravan verzekering

Caravanverzekering verplicht?

Is een caravanverzekering verplicht?

Moet je een caravan verplicht verzekeren? Nee. Een caravanverzekering is niet verplicht. Als uw caravan gekoppeld is aan uw auto dan is schade door uw caravan verzekerd op de autoverzekering.

Is uw caravan niet gekoppeld aan uw auto dan is schade door uw caravan verzekerd op de particuliere aansprakelijkheidsverzekering.

U sluit een caravanverzekering af om gedekt te zijn tegen schade aan uw eigen caravan. Vergelijk caravanverzekeringen via onze website en profiteer van een voordelige premie. U kunt de prijs berekenen voor uw eigen situatie en de verzekering van uw keuze direct online afsluiten.

Caravanverzekering vergelijken »

 

Caravanverzekering verplicht buitenland

Is een caravanverzekering in het buitenland verplicht? Nee, ook in het buitenland is een caravanverzekering niet verplicht.

Met het internationaal verzekeringsbewijs (voorheen de groene kaart) van uw auto kunt u laten zien dat uw caravan meeverzekerd is op de WA-verzekering van de auto. Heeft uw caravan een eigen kenteken en gaat u ermee naar Duitsland, Polen of Spanje? Of reist u door deze landen? Dan bent u verplicht om een apart internationaal verzekeringsbewijs voor uw caravan bij u te hebben. U kunt deze aanvragen bij de verzekeraar van de auto die de caravan trekt.

Caravan met kenteken verplicht verzekeren

Ook een caravanverzekering voor een caravan met kenteken is niet verplicht.

Als uw caravan een eigen kentekenbewijs heeft, hoeft u in Nederland ook geen apart internationaal verzekeringsbewijs te hebben. Uw caravan is meeverzekerd op de WA-verzekering van de auto die de caravan trekt.

Veel Nederlanders sluiten toch een caravan verzekering af omdat de schade aan uw eigen caravan namelijk niet is gedekt. Wanneer uw caravan bijvoorbeeld getroffen wordt door storm, kunt u te maken krijgen met een flinke kostenpost. Door een caravanverzekering af te sluiten heeft u de zekerheid dat u goed verzekerd bent en kunt u onbezorgd van uw vakantie genieten.

https://www.123geldzaken.nl/wp-admin/admin-ajax.php
https://www.123geldzaken.nl/wp-content/themes/trendpress