Levensverzekering afsluiten

Afsluiten levensverzekering 

Wilt u de gezondheid van iemand verzekeren en wilt u hiervoor een levensverzekering afsluiten? Of wilt u graag overstappen naar een andere verzekeraar? Via 123Geldzaken.nl sluit u zelf gemakkelijk online de beste en goedkoopste levensverzekering af. Dan krijgen de begunstigden een bedrag als de verzekerde overlijdt. Vul uw gegevens in en sluit binnen een paar minuten uw levensverzekering af.

Er bestaan veel misverstanden over het verschil tussen een overlijdensrisicoverzekering en een levensverzekering (ook wel lijfrenteverzekering genoemd). De term levensverzekering is een soort paraplu. Er hangen meerdere categorieën onder, maar worden altijd afgesloten op de gezondheid van een persoon. De twee belangrijkste categorieën zijn:

  1. Verzekeringen die alléén uitbetalen bij overlijden en;
  2. Verzekeringen die ook uitbetalen bij niet overlijden (maar na het verstrijken van de looptijd van de verzekering).

De uitvaartverzekering (ga hier naar: uitvaartverzekering afsluiten) en de overlijdensrisicoverzekering – waarop we hierna verder zullen ingaan – zijn levensverzekeringen van de eerste hiervoor genoemde categorie.

Als u een levensverzekering gaat afsluiten, dan zijn er drie verzekeringsvormen waar u uit kunt kiezen: Gelijkblijvend, Lineair dalend en Annuïtair dalend. Hier vind u extra informatie over de verschillen tussen deze verzekeringsvormen.

Levensverzekering afsluiten op partner

Partners kiezen er vaak voor om samen een levensverzekering af te sluiten. De financiële lasten zijn dan voor de ander gedeeltelijk opgevangen, als één van de partners komt te overlijden. Sluit u samen een levensverzekering af, dan kunt u kiezen uit kruislings verzekeren en premiesplitsing.

Levensverzekering kruislings afsluiten

Bij kruislings verzekeren sluiten u en uw partner allebei een eigen levensverzekering op het leven van de ander af. Door het kruislings afsluiten van een levensverzekering kan erfbelasting voorkomen worden. Als u of uw partner overlijdt loopt de verzekering van de ander na het eerste overlijden door.

Als u en uw partner gescheiden vermogens hebben kan kruislings verzekeren nuttig zijn.

Premiesplitsing

Bij premiesplitsing sluiten u en uw partner samen één verzekering op het leven van de ander af. Op de polis staat dat uw partner de premie op uw leven betaalt en andersom. Als u of uw partner overlijdt stopt de verzekering.

Omdat de premie is betaald door degene die de uitkering ontvangt wordt de uitkering door de Belastingdienst niet gezien als onderdeel van de erfenis. Wie de premie daadwerkelijk heeft betaald is niet belangrijk en mag wel gewoon als één bedrag afgeschreven zijn van uw bankrekening.

Met het regelen van premiesplitsing en kruislings verzekeren kunt u voorkomen dat erfbelasting moet worden betaald door de nabestaanden over de uitkering, mits uw huwelijkse voorwaarden of partnervoorwaarden dit ondersteunen.

Wordt de premie betaald uit het gezamenlijke vermogen en zijn u en uw partner getrouwd in gemeenschap van goederen? Dan is het betalen van erfbelasting over de uitkering niet te voorkomen. Wel gelden er voor gehuwden vrijstellingen tot (hoge) bedragen.

Levensverzekering afsluiten hypotheek

Ook zonder hypotheek kunt u een levensverzekering afsluiten. Een levensverzekering is dus niet altijd gekoppeld aan een hypotheek. Bij een hypotheek wordt een levensverzekering echter soms verplicht gesteld door de hypotheekverstrekker.

Levensverzekering afsluiten bij hypotheek

Sluit u een levensverzekering af bij een hypotheek dan ontvangt de hypotheekverstrekker de uitkering als u overlijdt. De hypotheekverstrekker lost met de uitkering (een deel van) uw hypotheek af. Koppelt u uw levensverzekering aan uw hypotheek dan is deze “verpand”.

Levensverzekering afsluiten zonder hypotheek

De levensverzekering is vooral bekend als verplichting (door de hypotheekverstrekker) bij het afsluiten van een hypotheek. De meeste mensen stoppen deze verzekering vaak weer na het verkopen van de woning omdat ze denken deze verzekering dan niet meer nodig te hebben.

Toch kan het afsluiten van levensverzekering zonder hypotheek verstandig zijn. Hiermee kunt u namelijk financiële risico’s afdekken en daarmee voorkomen dat nabestaanden in de financiële problemen komen als u komt te overlijden!

Levensverzekering afsluiten op iemand anders

Het afsluiten van een levensverzekering op iemand anders dan uzelf of uw partner is heel goed mogelijk. U betaalt de premie en ontvangt de uitkering als de verzekerde overlijdt.

Wilt u een levensverzekering op iemand anders afsluiten? Dan dient deze persoon minimaal 15 jaar oud te zijn. De verzekering moet meestal ingaan vóór de 68e verjaardag van de verzekerde en de verzekering stopt uiterlijk meestal als de verzekerde 75 jaar wordt. Deze leeftijden kunnen per verzekeraar (enkele jaren) verschillen.

Levensverzekering afsluiten voor kind

Een levensverzekering afsluiten voor uw kind kan de financiële onzekerheid wegnemen als één van de ouders overlijdt. De achterblijvende ouder en de kinderen ontvangen dan een bedrag. Door de uitkering kan het gezin blijven wonen in het huis en kunnen andere kosten dan nog steeds betaald worden. U kunt zich verzekeren voor een klein bedrag per maand.


Welke levensverzekering afsluiten?

Bij deze verzekeraars kunt u een levensverzekering via ons afsluiten:

Centraal Beheer – ★★★★★ op Prijs bij Moneyview (jan. 2023)!

Bereken uw premie bij Centraal Beheer »

 

Nationale Nederlanden (NN)

Bereken uw premie bij NN »

 

Dela

Bereken uw premie bij Dela »

 

Bij Centraal Beheer, Nationale Nederlanden en Dela kunt u uw levensverzekering zelf direct, zonder de tussenkomst van een tussenpersoon of bank, afsluiten. Via een tussenpersoon betaalt u eenmalige afsluitkosten (ineens of in termijnen tot € 200). Als u uw levensverzekering bij Centraal Beheer, Nationale Nederlanden of Dela afsluit betaalt u veel minder afsluitkosten. Neem deze besparing – die kan oplopen tot bijna € 200 (!) – mee in de berekening van de kosten over de gehele looptijd!


Hoe werkt het afsluiten van een levensverzekering?

Met dit simpele stappenplan sluit u snel en gemakkelijk een levensverzekering af.

 

1. Vul uw gegevens in via Bereken uw premie →
2. Kies verzekeringsvorm, verzekerd bedrag & looptijd →
3. Bekijk uw premie per maand →
4. Kies de beste en goedkoopste levensverzekering

 


Andere verzekeraars waar u een levensverzekering kunt afsluiten:

Rabobank

Abn Amro

ING

ASR

SNS

FBTO

TAF

Interpolis

Unive

Aegon

Allianz


Waarom uw levensverzekering afsluiten via ons?

De beste deals  Direct afsluiten bij de aanbieder Simpel en snel online

Centraal BeheerDELANationale Nederlanden


https://www.123geldzaken.nl/wp-admin/admin-ajax.php
https://www.123geldzaken.nl/wp-content/themes/trendpress