ANWB creditcard voor jongeren

ANWB-VisaCard-2015

De ANWB creditcard voor jongeren is speciaal voor jongeren tot en met 24 jaar. Door de lagere bestedingslimiet geldt een lagere inkomensvereiste en is dit de ideale creditcard voor studenten. De Card is exclusief voor leden van ANWB. Met een jaarbijdrage van € 16,00 is de Card net zo voordelig als de reguliere ANWB Visa Card en wordt wereldwijd ook net zoveel geaccepteerd als iedere andere Visa Card.


Aankoopverzekering

Met de ANWB creditcard voor jongeren zijn uw aankopen 180 dagen lang gratis verzekerd tegen verlies, diefstal en beschadiging. Dit geldt zowel voor uw betalingen op internet als voor uw betalingen in winkels: als blijkt dat uw internetaankoop niet wordt geleverd, dan wordt uw betaling teruggedraaid en hoeft u niet te betalen.

Veilig betalen, ook online

De ANWB creditcard voor jongeren biedt Aflevergarantie. Betalingen van aankopen die u via internet doet en niet worden afgeleverd worden teruggedraaid en u hoeft dus helemaal niets te betalen. Daarnaast krijgt u uw geld terug als blijkt dat er fraude is gepleegd met uw creditcard. Als iemand anders de gegevens van uw creditcard bijvoorbeeld misbruikt, loopt u dus geen risico.

Ineens betalen

Bij gebruik van uw ANWB creditcard voor jongeren ontvangt u maandelijks een rekeningoverzicht waarop al uw uitgaven vermeld staan. U heeft dan standaard 21 dagen de tijd om deze rekening te betalen, zonder dat u direct rente hoeft te betalen.

Creditrente

Als u op uw ANWB creditcard een positief saldo heeft van meer dan € 500,- ontvangt u een aantrekkelijke creditrente.

Debetrente

De effectieve debetrente, de rente die u moet betalen over een negatief saldo bedraagt 14% op jaarbasis. Debetrente wordt door ICS in rekening gebracht als een ANWB Creditcard-houder:

 • de uitgaven die met de ANWB creditcard voor jongeren gedaan zijn niet volledig heeft betaald binnen 21 dagen na de datum op het rekeningoverzicht; of
 • u gebruikmaakt van de Gespreid Betalen Faciliteit; of
 • een overboeking doet van de ANWB creditcard voor jongeren naar een bij ICS bekend rekeningnummer. Dit gebeurt niet als dit bedrag uit een tegoed op de Card komt.

Geld opnemen

Heeft u contant geld nodig op vakantie? Met uw creditcard kunt u eenvoudig geld opnemen bij veel geldautomaten. Ook in het buitenland. U kunt bij geldautomaten over de hele wereld geld opnemen. De kosten hiervoor bedragen 4% over het opgenomen bedrag. Als u een tegoed heeft op creditcard betaalt u 1% (met een maximum van € 1,50) over het gedeelte van het opgenomen bedrag dat uit uw tegoed komt. Over de rest van het bedrag betaalt u 4%.

Inzicht in uw uitgaven

Met Mijn Creditcard Online kunt u uw rekening betalen, online geld overmaken van uw bankrekening naar uw creditcardrekening en andersom. U kunt uw transacties inzien en rekeningoverzichten raadplegen en uitprinten.

Aanvragen

U kunt een ANWB Visa Card aanvragen als u:

 • ANWB-lid bent
 • Tussen de 18 en 25 jaar bent
 • in Nederland woont
 • een geldig Nederlands identiteitsbewijs of een verblijfsvergunning voor onbepaalde tijd heeft
 • een Nederlands bankrekeningnummer heeft
 • een (mobiel) telefoonnummer heeft

Voordelen ANWB creditcard voor jongeren

 • Lagere bestedingslimiet mogelijk, dus lagere inkomensvereiste
 • Handig als borg tijdens vakanties of als uw bankpas niet werkt
 • Achteraf betalen, dus niet vooraf geld op uw Visa Card storten
 • 180 dagen aankoopverzekering bij verlies, diefstal of beschadiging van uw aankoop

ANWB creditcard voor jongeren Aanvragen »

 

 

https://www.123geldzaken.nl/wp-admin/admin-ajax.php
https://www.123geldzaken.nl/wp-content/themes/trendpress