Beleggen

Beleggen gaat over risico nemen met de kans op een hoger rendement dan bij sparen. Beleggen kan op veel verschillende manieren. Het ene beleggingsproduct is de andere niet en kunnen dan ook totaal verschillende risicoprofielen en rendementsverwachtingen hebben. Tijd, kennis en toegang tot handelsplatformen spelen daarnaast een belangrijke rol hoe te beleggen.

Zelf beleggen

Meer info »

Vergelijk »

Beleggen met advies

Meer info »

Vermogens beheer

Meer info »

Vergelijk »

Beleggen nieuws & achtergronden

Fondsbeleggen. Toelichting op beleggen in beleggingsfondsen

Fondsbeleggen. Wat zijn de voor- en nadelen van beleggen in beleggingsfondsen en waarop moet je letten bij het kiezen van een beleggingsfonds? Driekwart van de Nederlanders doet aan fondsbeleggen. In dit artikel vind je een introductie op fondbeleggen en het antwoord op deze vragen. Wat zijn beleggingsfondsen? Een beleggingsfonds is een breed… Lees meer »

Wat is een aandeel? – Toelichting op wat aandelen zijn

Wat is een aandeel? Preferente aandelen, dividend, intrinsieke waarde, nominale waarde en diverse andere termen komen dagelijks voorbij, maar wat houden ze eigenlijk in en hoe staan ze in relatie tot elkaar? In dit artikel wordt de vraag wat is een aandeel beantwoord en worden de belangrijkste termen toegelicht. Tevens… Lees meer »

Wat is een obligatie? Over betekenis & hoe obligaties werken

Wat is een obligatie? Couponrente is een belangrijke reden voor veel mensen om te beleggen in obligaties. Van alle soorten beleggingen is de obligatie relatief gezien de meest veilige beleggingsmethode. Maar is dat ook altijd zo en wat is een obligatie nu precies? Wat is een obligatie? Een obligatie is… Lees meer »

Verschil tussen aandelen en obligaties

Verschil tussen aandelen en obligaties weten? Geld beleggen is risico nemen, met de kans op een hoger rendement dan bij sparen. Van alle soorten beleggingen wordt de obligatie gezien als de meest veilige beleggingsmethode. Maar wat is het verschil tussen een aandeel en een obligatie eigenlijk? Op drie belangrijke aspecten… Lees meer »

Meer beleggen nieuws & achtergronden »