Fietsverzekering vergelijken – Beste & Goedkoopste fietsverzekering afsluiten

Fietsverzekering vergelijken op premie en voorwaarden

Fietsverzekering vergelijken. Wilt u fietsverzekering vergelijken? Hieronder vindt u een overzicht met goedkope fietsverzekeringen. Bekijk en vergelijk en vind snel de beste en goedkoopste fietsverzekering voor uw situatie. Een fietsverzekering vergelijken is tegenwoordig erg eenvoudig. Een vergelijking is online gemakkelijk uitgevoerd. Zo kunt u snel met de aanbieders van een fiets verzekering in contact komen. Bij het vergelijken van een fietsverzekering kunt u op de kosten letten. Echter, een iets hogere premie kan er voor zorgen dat u uiteindelijk toch de fietsverzekering afsluit die het beste bij uw situatie past. Een fietsverzekering vergelijken is namelijk ook op zoek gaan naar de voorwaarden die het beste op uw specifieke situatie aansluiten. U kunt een goede vergelijking maken door een aantal verzekeraars te kiezen die aan uw wensen met betrekking tot de dekking voldoen. Naast het vergelijken van fietsverzekeringen op dekking is het vervolgens verstandig een vergelijking uit te voeren op premie. Een fietsverzekering vergelijken bestaat op deze manier uit twee verschillende stappen. Bij fietsverzekering vergelijken is het goed om te weten of u uw fiets alleen tegen diefstal (of een poging daartoe) wilt verzekeren of ook tegen schade als gevolg van een ongeval of valpartij. Daarnaast bieden sommige aanbieders u de mogelijkheid rechtsbijstand bij het verhalen van schade mee te verzekeren. Ook een uitkering bij blijvende invaliditeit of overlijden als gevolg van een ongeval met uw fiets (ongevallendekking) behoren soms tot de mogelijkheden. Binnen de fietsverzekering zijn ook accessoires (zoals een kinderzitje, fietstas, fietsmand etc.) mee te verzekeren. Zeker moderne fietsen kennen tegenwoordig verschillende accessoires die een aanzienlijke waarde kunnen vertegenwoordigen. Door dit mee te nemen in de vergelijking van een fietsverzekering zorgt u ervoor dat u uiteindelijk de beste fietsverzekering afsluit. Het online vergelijken van een fietsverzekering is aantrekkelijk vanwege de scherpe premies die worden geboden. U kunt hier online een verzekering afsluiten voor uw stadsfiets, e-bike (elektrische fiets), hybride/toerfiets, mountainbike/atb, ligfiets/vouwfiets, bakfiets of voor een kinderfiets. Met een fietsverzekering zijn zowel nieuwe als tweedehands fietsen goed verzekerd. Uw fiets verzekeren is binnen vijf minuten geregeld. Maak daarvoor vrijblijvend online een berekening bij de verzekeraars die aan uw wensen met betrekking tot dekking voldoen, zodat u kunt zien wat een fietsverzekering kost. Vervolgens kunt u zich direct online verzekeren. Een fietsverzekering vergelijken en de beste en goedkoopste fietsverzekering afsluiten kan hierdoor eenvoudig.


Alle fietsverzekeringen vergelijken (4)│Beste fietsverzekeringen (2)

cb_logo_12060 logo_inshared
Algemeen
Verzekeraar: Unive Kingpolis Centraal Beheer Inshared
Verzekering: Doorlopende Fietsverzekering Doorlopende Fietsverzekering Doorlopende Fietsverzekering (3 jaar aanschaf-waarde) Doorlopende Fietsverzekering
Actie/bijzonderheden: Beste uit de Test Consumentenbond (oktober 2023)! Ook een verzekering met een looptijd van 36 maanden is mogelijk! Bij Centraal Beheer heeft 80% van werkend Nederland recht op collectiviteits-korting! Inshared werkt met Jaarbeloning. U krijgt geld terug als Inshared schadegeld overhoudt!
Polisvoorwaarden: Vijf sterren Vijf sterren Vier sterren Vier sterren
Direct afsluitenToon details Direct afsluitenToon details Direct afsluitenToon details Direct afsluitenToon details
Dekkingen
Diefstal: Ja! Ja! Ja! Ja!
Beschadiging: Ja! Optie Ja! Optie
Pechhulp: Optie* Optie Ja! Optie
Ongevallendekking: Optie Optie Nee! Nee!
Accessoires: Optie Optie Ja! Ja!
Max. uitkering jaar 1: 115% 104% 100% 100%
Max. uitkering jaar 2: 115% 108% 100% 100%
Max. uitkering jaar 3: 115% 112% 100% 100%
Max. uitkering jaar 4: 75% 100% 75% 75%
Max. uitkering jaar 5: 60% 100% 60% 60%
Overige kenmerken
Uitkering in: Geld Natura Geld Geld
Looptijd: Doorlopend Doorlopend Doorlopend  Doorlopend
Eigen risico bij beschadiging: € 50 Gewone fiets: € 25. E-bike: € 50 € 25. Optie: € 150 of € 300 € 0
Eigen risico bij diefstal: € 0. Optie: € 100, €250 of € 500 Gewone fiets: € 0. E-bike: € 50 Het gekozen eigen risico (geen eigen risico als u gekozen heeft voor een standaard eigen risico van € 25) € 0
Maandpremie-indicatie
Elektrische fiets: € 4,97 € 7,73 € 6,69 € 5,41
Gewone fiets: € 4,26 € 8,63 € 5,88 € 6,86
Bereken:Uw premie Bereken:Uw premie Bereken:Uw premie Bereken:Uw premie
Polisdetails vergelijken »

Premie-indicaties op basis van dekkingen diefstal, beschadiging en pechhulp, standaard eigen risico en fiets ter waarde van € 1.500 (incl. accessoires), incl. 21% assurantiebelasting en exclusief eventuele kortingen (laatste update 03-04-2024). Via “Uw premie” berekent u eenvoudig uw eigen premie en kunt u de fietsverzekering van uw keuze direct online afsluiten. Hoe vergelijken wij?

* Standaard inclusief bij E-bike.

** De verzekering stopt automatisch na 3 jaar. De verzekering kan na deze periode 12 of 24 maanden verlengd worden.

Beste uit de Test d.w.z. fietsverzekering met de beste voorwaarden. Vijf sterren op “Prijs” d.w.z. fietsverzekering met gemiddeld de laagste premie.

Max. uitkering: het percentage van de aanschafwaarde van de verzekerde fiets.

Premie-indicatie voor Kingpolis inclusief ongevallendekking.


Fietsverzekering dekking

Een fietsverzekering is een verzekering tegen de financiële gevolgen van diefstal en beschadiging van uw fiets (bijvoorbeeld door aanrijding, slippen, brand of een valpartij). Bij de meeste verzekeraars is beschadiging optioneel mee te verzekeren. Univé, Kingpolis en Centraal Beheer bieden alleen Volledig Casco-dekking (standaard Diefstal+Schade aan uw fiets) aan.

Doorlopende versus aflopende fietsverzekering

Met een aflopende fietsverzekering betaalt u doorgaans de premie voor de hele verzekerde periode (3 of 5 jaar) in één keer vooraf (bovenstaande premies voor de aflopende verzekeringen zijn voor de vergelijking teruggerekend naar maandpremies). Wordt uw fiets gestolen, dan mag u een nieuwe fiets uitzoeken bij uw dealer. U bent dan wel de betaalde premie kwijt. Met een doorlopende fietsverzekering verzekert u uw fiets niet voor een vooraf vastgestelde periode, uw fiets is verzekerd zolang u zelf wilt. U betaalt premie per maand. Als uw fiets wordt gestolen of als deze total loss raakt is er geen sprake van ”weggegooide premie”.

Uitkering in geld of natura

Kiest u voor een fietsverzekering met een uitkering in natura dan heeft u de verplichting om na diefstal een nieuwe soortgelijke fiets aan te schaffen. Met een fietsverzekering met een uitkering in geld heeft u die verplichting niet en krijgt u de schadevergoeding op uw rekening gestort. Voor dit bedrag kunt een nieuwe fiets kopen, maar ook iets heel anders.

Fietsverzekering vergelijken & afsluiten

De fietsverzekering van uw keuze kunt u online op de website van de aanbieder afsluiten via een beveiligde applicatie. Er geldt een polisbedenktijd, u kunt na ontvangst uw polis binnen 14 dagen kosteloos retourneren en annuleren als u niet tevreden bent. Heeft u meteen een fietsverzekering nodig? Kies dan als ingangsdatum vandaag, u bent dan (na acceptatie door de verzekeraar) direct verzekerd!


Voordelen 123Geldzaken

Zonder tussenpersoon een verzekering afsluiten Lage premies (bereken via “Uw Premie”)  Direct online geregeld


https://www.123geldzaken.nl/wp-admin/admin-ajax.php
https://www.123geldzaken.nl/wp-content/themes/trendpress