Rente op betaalrekening

Rente op betaalrekening. Wilt u rente op uw betaalrekening ontvangen? Bij de meeste banken krijgt u geen rente op de betaalrekening. Er is echter een beperkt aantal banken die wel degelijk over een positief saldo rente op de betaalrekening geven. U vindt hier meer informatie over de betaalrekening met rente en kunt hier tevens rente op betaalrekening vergelijken  & direct een betaalrekening met rente openen.

Direct vergelijken »

 


Gratis betaalrekening, waarom verdwenen?

Alle banken vragen tegenwoordig een vergoeding voor het aanhouden van een betaalrekening. Betaalrekeningen kosten banken te veel en leveren te weinig op. Gratis betaalrekeningen worden daarom sinds medio 2009 niet meer aangeboden. De Postbank was de laatste grote bank die een gratis betaalrekening aanbood. DSB en Argenta hebben daarna ook nog een gratis betaalrekening aangeboden, maar DSB ging failliet en bij Argenta is de dienstverlening snel weer gestaakt. Tegenwoordig moet u daarom bij alle banken betalen (op verschillende manieren) voor het aanhouden van een betaalrekening.

ASN eerste bank met rente op betaalrekening

ASN Bank was in 2009 de eerste bank met een betaalrekening met rente. De rente bij een positief saldo en de lage jaarlijkse kosten maken de betaalrekening van ASN Bank de goedkoopste betaalrekening van Nederland. De betaalrekening is inclusief betaalpas waarmee ook in het buitenland gepind en betaald kan worden. De creditcard van ASN Bank kan, in tegenstelling tot de meeste andere banken, ook zonder betaalrekening worden aangevraagd, tegen een zeer gunstige jaarlijkse bijdrage.

SNS Bank volgt in 2011

SNS Bank volgt als eerste grote bank in 2011 met rente op betaalrekening over een positief saldo onder de naam SNS Betalen. Bij de rekening van SNS Bank zitten standaard twee betaalpassen. De jaarlijkse kosten daarvoor zijn wel hoger dan bij ASN Bank. In 2011 heeft Friesland Bank ook een betaalrekening met rente geïntroduceerd  Na de overname van de bank door Rabobank in 2012 kan deze rekening inmiddels echter niet meer geopend worden.

…en Knab in 2012

De in 2012 opgerichte bank Knab komt in dat jaar eveneens met een betaalrekening met rente. Over het gehele saldo wordt een rente vergoeding gegeven die afhankelijk is van de hoogte van het saldo. Uniek is dat rood staan voorkomen kan worden met Knab Alert of door te kiezen voor het automatisch laten aanvullen van de betaalrekening vanuit uw spaartegoed bij de bank.

Resultaten onderzoek

Uit onderzoek van TNO NIPO blijkt dat 95% van de Nederlanders rente op betaalrekening een aantrekkelijk idee vinden en 70% vindt het zelf niet meer dan normaal dat er over een positief saldo op de betaalrekening rente wordt vergoed.

Hoogte rente op betaalrekening

De rentes die geboden worden op de betaalrekeningen zijn niet spectaculair, maar nog altijd beter dan geen rente op betaalrekening. Bij andere banken ontvangt u geen rente op uw betaalrekening, hoe hoog het saldo ook is. De rente op betaalrekeningen is uiteraard in de meeste gevallen wel lager dan die van spaarrekeningen zonder beperkende voorwaarden.

Wanneer rente op betaalrekening interessant?

Een betaalrekening kan rente opleveren. Rente op de betaalrekening is vooral interessant voor mensen die normaal gesproken gemiddeld een redelijk groot bedrag op hun betaalrekening hebben staan of niet actief hun spaargeld beheren. In deze situatie weegt de rente (die u niet op andere betaalrekeningen krijgt) op tegen de kosten en is uw betaalrekening per saldo toch gratis.

Betaalrekening met rente openen

Het openen van een betaalrekening met rente kan snel en gemakkelijk online. Voor het openen heeft u uw legitimatiebewijs nodig, uw bugerservicenummer en het rekeningnummer van uw huidige betaalrekening. U kunt een rekening openen als u 18 jaar of ouder bent en u kunt een rekening op twee namen openen (en/of-rekening). Geld storten kan in de meeste gevallen al na een dag, betalen binnen twee weken. Uw betaalpas ontvangt u ook in de meeste gevallen binnen twee weken. De meeste mensen blijven vaak lang klant bij hun bank en stappen niet snel over. Echter, het loont de moeite andere mogelijkheden te onderzoeken. Een hogere rente en lagere kosten zijn het vooruitzicht. Een betaalrekening openen is zo gedaan en u kunt uw nieuwe betaalrekening uiteraard eerst uitproberen voordat u de betaalrekening bij uw oude bank opzegt.

Wilt u rente op uw betaalrekening ontvangen? Vergelijk dan hier de banken die dit aanbieden op 14 punten en vraag direct de beste betaalrekening aan:

Betaalrekeningen met rente vergelijken »