Beste fietsverzekeringen 2019

Beste fietsverzekering vergelijken – volgens de Consumentenbond!

Fietsverzekering vergelijken. Beste fietsverzekering volgens de Consumentenbond vergelijken? De fietsverzekering voor de elektrische fiets van Kingpolis (doorlopende variant) is met een testoordeel van 8,8 het beste uit de test gekomen van de Consumentenbond in 2018. De titel ‘Beste fietsverzekering’ ontvangt een fietsverzekering niet zomaar. De Consumentenbond vergeleek 16 fietsverzekeringen voor de gewone fiets en 16 fietsverzekeringen voor de elektrische fiets. Zowel doorlopende verzekeringen als verzekeringen met een bepaalde looptijd (1, 3 of 5 jaar) werden getest. In totaal werden dus 32 fietsverzekeringen vergeleken op voorwaarden en premie en de Consumentenbond kwam tot de conclusie dat deze fietsverzekering van Kingpolis de beste kwaliteit (beste polisvoorwaarden) biedt. Ook de fietsverzekering voor de elektrische fiets van Unive kwam uitstekend uit de test. Als beste fietsverzekering voor de gewone fiets kwam eveneens de (doorlopende) fietsverzekering van Kingpolis uit de test, gevolgd door de (doorlopende) fietsverzekeringen van Allianz Global Assistance en Unive. De complete lijst is in de Consumentengids van mei 2018 gepubliceerd. Door aanbieders met elkaar te vergelijken kunt u letten op de premie, maar ook op de dekking die u daar voor terug zal krijgen. Met behulp van onderstaande vergelijking kunt u in ieder geval een goed beeld krijgen van de beste mogelijkheden! Een fietsverzekering is een verzekering tegen schade als gevolg van diefstal (of een poging daartoe) en beschadiging van uw fiets (bijvoorbeeld door aanrijding, slippen, brand of een valpartij). De kosten die met schade of diefstal gepaard kunnen gaan worden met een fietsverzekering vergoed door de verzekeraar. Zonder fietsverzekering kunnen de kosten hoog oplopen. Door een fietsverzekering af te sluiten heeft u de zekerheid dat u als fietseigenaar goed verzekerd bent. Ook als u al een fietsverzekering heeft is het verstandig om regelmatig een vergelijking uit te voeren. Dit komt onder andere doordat de markt van fietsverzekeringen voortdurend in beweging is. Er worden nieuwe verzekeringen uitgebracht en er komen nieuwe aanbieders bij. Maar ook uw wensen ten aanzien van een fietsverzekering kunnen veranderen. Door regelmatig fietsverzekeringen te vergelijken kunt u te weten komen of het interessant is op zoek te gaan naar een goedkopere en aantrekkelijke fietsverzekering. U bespaart dan vele euro’s of krijgt veel meer dekking voor dezelfde premie. Hier vindt u alle informatie voor een complete vergelijking van de beste fietsverzekering. U kunt zelf uw premie berekenen en de fietsverzekering die het beste bij u past eenvoudig online afsluiten in drie stappen: 1. premie berekenen 2. persoonsgegevens invullen 3. controle en betaalwijze.


Alle fietsverzekeringen vergelijken (5)Beste fietsverzekeringen (3)                              » Hoe vergelijken wij?

allianz-global anwb_1
Algemeen
Verzekeraar Unive Allianz Global Assistance ANWB
Verzekering Unive Fietsverzekering Allianz Fietsverzekering (Doorlopend) ANWB Fietsverzekering (online)
Actie/bijzonderheden Vergoeding prijsstijging tot 15%! 5% korting voor ANWB-leden
Soort verzekering Doorlopend Doorlopend Aflopend
Looptijden (in jaren) Doorlopend Doorlopend 3 of 5 jaar
Eenmalige poliskosten Nee Nee Ja
Polisvoorwaarden Vijf sterren Vijf sterren Drie sterren
Naar premie Naar premie Naar premie
Meer van verzekeraar Unive Allianz Global Assistance ANWB
Dekkingsopties
Diefstal Nee Ja Ja
Diefstal + beschadiging (volledig casco) Ja Ja Ja
Hulpverlening onderweg Ja* Ja Ja
Verhaalsrechtsbijstand Nee Ja Ja
Ongevallen opzittenden Nee Nee Ja
Looptijden
Doorlopend Ja Ja Nee
2 jaar Nee Nee Nee
3 jaar Nee Nee Ja
4 jaar Nee Nee Nee
5 jaar Nee Nee Ja
Uitkering bij diefstal
Geld/natura Geld Geld Geld
Uitkering op basis van (bij diefstal)
Jaar 1 Nieuwwaarde Aanschafwaarde Aanschafwaarde
Jaar 2 Nieuwwaarde Aanschafwaarde Aanschafwaarde
Jaar 3 Nieuwwaarde Aanschafwaarde Aanschafwaarde
Jaar 4 75% aanschafwaarde 75% aanschafwaarde 75% aanschafwaarde
Jaar 5 60% aanschafwaarde 60% aanschafwaarde 60% aanschafwaarde
Maximale vergoeding prijsstijging 15% 0% 0%
Eisen aan fiets
Ouderdom nieuwe fiets maximaal 6 maanden 6 maanden 1 jaar
Tweedehands fiets verzekeren Ja Ja Ja
Waarde fiets maximaal € 15.000 € 6.000 € 10.000
Eigen risico
Bij schade € 25 Fiets en e-bike: € 25, racefiets en ATB/mountainbike: 20% van het schadebedrag Fiets en e-bike: €25, racefiets en ATB: €50
Bij diefstal € 0 Fiets en e-bike: € 0, racefiets en ATB/mountainbike: 20% van het schadebedrag Fiets en e-bike: €0, racefiets en ATB: 10% van het verzekerde bedrag
Polisvoorwaarden
Voorwaarden Bekijken Bekijken Bekijken
Premie en afsluiten
Afsluiten » Afsluiten » Afsluiten »

* Standaard inclusief bij elektrische fiets.

→ Via “Naar premie” berekent u eenvoudig uw eigen premie en kunt u de fietsverzekering van uw keuze direct online afsluiten.


Doorlopende versus aflopende fietsverzekering

Met een aflopende fietsverzekering betaalt u de premie voor de gekozen looptijd in één keer vooraf. Wordt uw fiets binnen één jaar (bij een looptijd van 3 jaar) of (bij een looptijd van 5 jaar) twee jaar gestolen, dan mag u een nieuwe fiets uitzoeken, maar bent u wel de betaalde premie kwijt. Met een doorlopende fietsverzekering verzekert u uw fiets niet voor een vooraf vastgestelde periode, uw fiets is verzekerd zolang u zelf wilt. Als uw fiets wordt gestolen of als deze total loss raakt is er geen sprake van ”weggegooide premie”.

Uitkering in geld versus natura

Kiest u voor een fietsverzekering met een uitkering in natura dan heeft u de verplichting om na diefstal een nieuwe soortgelijke fiets aan te schaffen. Met een fietsverzekering met een uitkering in geld heeft u die verplichting niet en krijgt u de schadevergoeding op uw rekening gestort.

Een doorlopende fietsverzekering is flexibeler (geen weggegooide premie en geen verplichting om na diefstal een nieuwe fiets aan te schaffen), echter omdat uw fiets na verloop van tijd steeds minder waard wordt, daalt ook de vergoeding bij schade of diefstal. Omdat deze verzekering doorloopt is het verstandig deze daarom wel bijtijds op te zeggen.

Fietsverzekering vergelijken & afsluiten

De fietsverzekering van uw keuze kunt u online op de website van de aanbieder afsluiten via een beveiligde applicatie. Er geldt een polisbedenktijd, u kunt na ontvangst uw polis binnen 14 dagen kosteloos retourneren en annuleren als u niet tevreden bent. Heeft u meteen een fietsverzekering nodig? Kies dan als ingangsdatum vandaag, u bent dan direct verzekerd!


”123geldzaken.nl biedt onafhankelijke informatie over uw persoonlijke financiën & de best beoordeelde financiële producten”

Volg ons op Twitter!Like ons op Facebook


https://www.123geldzaken.nl/wp-admin/admin-ajax.php
https://www.123geldzaken.nl/wp-content/themes/trendpress