Beste fietsverzekeringen 2023

Beste fietsverzekering vergelijken – volgens de Consumentenbond!

Fietsverzekering vergelijken. Beste fietsverzekering volgens de Consumentenbond vergelijken? De doorlopende e-bikeverzekering van Kingpolis kwam met een testoordeel van 8,5 (gevolgd door Unive met een testoordeel 8,4) als Beste uit de test. Met een testoordeel van 8,5 komen in de categorie “stadsfiets” (ook) de fietsverzekeringen van Kingpolis en Unive als beste uit de test. Bij de verzekeringen voor racefietsen, mountainbikes en all terrain bikes komt de fietsverzekering van Unive als beste uit de test (testoordeel 8,5). In 2023 deed de Consumentenbond geen uitspraak over welke fietsverzekering Beste koop is, maar heeft de Consumentenbond de gemiddelde jaarpremies vergeleken op basis van meer dan 6.000 profielen. De fietsverzekering voor e-bikes van Allianz Global Assistance kwam zowel in het goedkopere segment fietsen als in het duurdere segment als het meest voordelig uit dit onderzoek. De titel Beste uit de Test ontvangt een fietsverzekering niet zomaar. In 2023 werden in totaal 19 fietsverzekeringen vergeleken op voorwaarden en premie en de Consumentenbond kwam tot de conclusie dat de hierboven genoemde fietsverzekeringen de beste kwaliteit bieden. De testoordelen geven belangrijke informatie over de polisvoorwaarden, maar niet over de premie. Door aanbieders met elkaar te vergelijken kunt u letten op de premie, maar ook op de dekking die u daar voor terug zal krijgen. Met behulp van onderstaande vergelijking kunt u in ieder geval een goed beeld krijgen van de beste mogelijkheden! Een fietsverzekering is een verzekering tegen schade als gevolg van diefstal (of een poging daartoe) en beschadiging van uw fiets (bijvoorbeeld door aanrijding, slippen, brand of een valpartij). De kosten die met schade of diefstal gepaard kunnen gaan worden met een fietsverzekering vergoed door de verzekeraar. Zonder fietsverzekering kunnen de kosten hoog oplopen. Door een fietsverzekering af te sluiten heeft u de zekerheid dat u als fietseigenaar goed verzekerd bent. Ook als u al een fietsverzekering heeft is het verstandig om regelmatig een vergelijking uit te voeren. Dit komt onder andere doordat de markt van fietsverzekeringen voortdurend in beweging is. Er worden nieuwe verzekeringen uitgebracht en er komen nieuwe aanbieders bij. Maar ook uw wensen ten aanzien van een fietsverzekering kunnen veranderen. Door regelmatig fietsverzekeringen te vergelijken kunt u te weten komen of het interessant is op zoek te gaan naar een goedkopere en aantrekkelijke fietsverzekering. U bespaart dan vele euro’s of krijgt veel meer dekking voor dezelfde premie. Hier vindt u alle informatie voor een complete vergelijking van de beste fietsverzekering. U kunt zelf uw premie berekenen en de fietsverzekering die het beste bij u past eenvoudig online afsluiten in drie stappen: 1. premie berekenen 2. persoonsgegevens invullen 3. controle en betaalwijze.


Alle fietsverzekeringen vergelijken (10)Beste fietsverzekeringen (4)                              » Hoe vergelijken wij?

allianz-global allianz-global
Algemeen
Verzekeraar Unive Allianz Global Assistance Allianz Global Assistance Kingpolis
Verzekering Unive Fietsverzekering Allianz Fietsverzekering (Doorlopend) Allianz Fietsverzekering (Aflopend) Kingpolis Fietsverzekering (Doorlopend)
Actie/bijzonderheden Voor stadsfiets, racefiets, MTB en ATB: Beste uit de Test bij Consumentenbond (voorjaar 2023)! Vijf-sterren op “Prijs” bij Moneyview (december 2022)! Voor E-bike: Beste uit de Test bij Consumentenbond (voorjaar 2023)!
Soort verzekering Doorlopend Doorlopend Aflopend Doorlopend
Looptijden (in jaren) Doorlopend Doorlopend 3 jaar Doorlopend
Eenmalige poliskosten Nee Nee Nee € 8,47
Polisvoorwaarden Vijf sterren Drie sterren Drie sterren Vijf sterren
Naar premie Naar premie Naar premie Naar premie
Meer van verzekeraar Unive Allianz Global Assistance Allianz Global Assistance Kingpolis
Dekkingsopties
Diefstal Nee Ja Ja Ja
Diefstal + beschadiging (volledig casco) Ja Ja Ja Ja
Hulpverlening onderweg Ja* Ja Ja Thuisbrengservice
Verhaalsrechtsbijstand Nee Ja Ja Ja
Ongevallen opzittenden Optie Nee Nee Ja
Looptijden
Doorlopend Ja Ja Nee Ja
2 jaar Nee Nee Nee Nee
3 jaar Nee Nee Ja Nee
4 jaar Nee Nee Nee Nee
5 jaar Nee Nee Nee Nee
Uitkering bij diefstal
Geld/natura Geld Geld Geld Natura
Uitkering op basis van (bij diefstal)
Jaar 1 Aanschafwaarde Aanschafwaarde Aanschafwaarde Aanschafwaarde
Jaar 2 Aanschafwaarde Aanschafwaarde Aanschafwaarde Aanschafwaarde
Jaar 3 Aanschafwaarde Aanschafwaarde Aanschafwaarde Aanschafwaarde
Jaar 4 75% aanschafwaarde 75% aanschafwaarde Nvt Aanschafwaarde
Jaar 5 60% aanschafwaarde 60% aanschafwaarde Nvt Aanschafwaarde
Maximale vergoeding prijsstijging 15% in de eerst 3 jaar 0% 0% 4% per jaar in de eerste 3 jaar
Eisen aan fiets
Ouderdom nieuwe fiets maximaal 6 maanden 6 maanden 6 maanden 2 maanden
Tweedehands fiets verzekeren Ja Ja Ja Ja
Waarde fiets maximaal € 15.000 € 6.000 € 6.000 € 10.000
Eigen risico
Bij schade € 25 Fiets en e-bike: € 25, racefiets en ATB/mountainbike: 20% van het schadebedrag Fiets en e-bike: € 25, racefiets en ATB/mountainbike: 20% van het schadebedrag Fiets € 25 en e-bike € 50
Bij diefstal € 0 Fiets en e-bike: € 0, racefiets en ATB/mountainbike: 20% van het schadebedrag Fiets en e-bike: € 0, racefiets en ATB/mountainbike: 20% van het schadebedrag Fiets € 25 en e-bike € 50
Polisvoorwaarden
Voorwaarden Bekijken Bekijken Bekijken Bekijken
Premie en afsluiten
Afsluiten » Afsluiten » Afsluiten » Afsluiten »

* Standaard inclusief bij elektrische fiets.

→ Via “Naar premie” berekent u eenvoudig uw eigen premie en kunt u de fietsverzekering van uw keuze direct online afsluiten.


Fietsverzekering vergelijken & afsluiten

De fietsverzekering van uw keuze kunt u online op de website van de aanbieder afsluiten via een beveiligde applicatie. Er geldt een polisbedenktijd, u kunt na ontvangst uw polis binnen 14 dagen kosteloos retourneren en annuleren als u niet tevreden bent. Heeft u meteen een fietsverzekering nodig? Kies dan als ingangsdatum vandaag, na acceptatie van uw aanvraag door de verzekeraar start uw dekking direct!


”123geldzaken.nl biedt onafhankelijke informatie over uw persoonlijke financiën & de best beoordeelde financiële producten”

Volg ons op Twitter!Like ons op Facebook


https://www.123geldzaken.nl/wp-admin/admin-ajax.php
https://www.123geldzaken.nl/wp-content/themes/trendpress