Rechtsbijstandverzekering vergelijken – Beste & Goedkoopste rechtsbijstandverzekering afsluiten

Rechtsbijstandverzekering vergelijken. Wilt u rechtsbijstandverzekering vergelijken? Hieronder vindt u een uitgebreid overzicht met rechtsbijstandverzekeringen. Bekijk en vergelijk en vind snel de beste en goedkoopste rechtsbijstandverzekering voor uw situatie. Een rechtsbijstandverzekering vergelijken is tegenwoordig erg eenvoudig. Een vergelijking is online gemakkelijk uitgevoerd. Zo kunt u snel met de aanbieders van een rechtsbijstand verzekering in contact komen. Bij het vergelijken van een rechtsbijstandverzekering kunt u op de kosten letten. Echter, een iets hogere premie kan er voor zorgen dat u uiteindelijk toch de rechtsbijstandverzekering afsluit die het beste bij uw situatie past. Een rechtsbijstandverzekering vergelijken is namelijk ook op zoek gaan naar de voorwaarden die het beste op uw specifieke situatie aansluiten. U kunt een goede vergelijking maken door een aantal verzekeraars te kiezen die aan uw wensen met betrekking tot de dekking voldoen. Naast het vergelijken van rechtsbijstandverzekeringen op dekking is het vervolgens verstandig een vergelijking uit te voeren op premie. Een rechtsbijstandverzekering vergelijken bestaat op deze manier uit twee verschillende stappen. Zo sluit u een verzekering af die economisch interessant voor u is. Bij rechtsbijstandverzekering vergelijken is het interessant te kijken naar de kosten die met een juridische procedure gepaard kunnen gaan. Dit zijn voornamelijk de kosten voor juridisch advies (veelal de door de verzekeraar ingeschakelde rechtshulpverlener), externe deskundigen, advocaten en een gerechtelijke procedure. Bij rechtsbijstandverzekeringen is het mogelijk een jurist toegewezen te krijgen, of zelf een jurist te zoeken. Als er door de verzekeraar externe kosten gemaakt moeten worden, zoals bij het inhuren van een schade-expert of advocaat, dan geldt er soms een maximum bedrag. Het is verstandig de hoogte van het verzekerde bedrag aan externe kosten mee te nemen in de vergelijking van een rechtsbijstandverzekering. U kunt zelf uw premie berekenen en uw rechtsbijstandverzekering snel en eenvoudig online afsluiten in 3 stappen: 1. premie berekenen 2. persoonsgegevens invullen 3. controle en betaalwijze. Een rechtsbijstandverzekering vergelijken en de beste en goedkoopste rechtsbijstandverzekering afsluiten kan hierdoor eenvoudig.


Alle rechtsbijstandverzekeringen vergelijken (5)│Beste rechtsbijstandverzekeringen (4)

cb_logo_12060 fbto
Algemeen
Verzekeraar: Unive Centraal Beheer FBTO OHRA NN
Verzekering: Rechtsbijstand-verzekering Rechtsbijstand-verzekering Rechtsbijstand-verzekering Rechtsbijstand-verzekering Rechtsbijstand-verzekering
Actie/bijzonderheden: Vijf-sterren op “Prijs” bij Moneyview (september 2023)! Bij Centraal Beheer heeft 80% van werkend Nederland recht op collectiviteits-korting! Het hele jaar door modules aan- en uitzetten! Vijf-sterren op “Voorwaarden” bij Moneyview (september 2023)!
Polisvoorwaarden: Vier sterren Vier sterren Vier sterren Drie sterren Vijf sterren
Direct afsluitenToon details Direct afsluitenToon details Direct afsluitenToon details Direct afsluitenToon details Direct afsluitenToon details
Te verzekeren conflicten Dekking bij verzekeraar
Consument: Consument, Koop & Wonen Consument en wonen Consument & Wonen Consument en wonen Consument
Wonen: Consument, Koop & Wonen Consument en wonen Consument & Wonen Consument en wonen Wonen
Medisch: Consument, Koop & Wonen Verkeer en medisch Medisch Consument en wonen Consument
Verkeer: Verkeer & Voertuigen Verkeer en medisch Verkeer Verkeer Verkeer
Familie: Familie, Relatie & Erfenis Familie, belasting en vermogen Familie, Belasting & Vermogen Consument en wonen Consument
Echtscheiding: Familie, Relatie & Erfenis Familie, belasting en vermogen Familie, Belasting & Vermogen Belasting en vermogen Nvt. Niet gedekt
Werk: Werk & Salaris Werk, inkomen en pensioen Werk, Inkomen & Pensioen Inkomen Werk
Uitkeringen: Uitkeringen, Toeslagen & Pensioen Werk, inkomen en pensioen Werk, Inkomen & Pensioen Inkomen Consument
Pensioen: Uitkeringen, Toeslagen & Pensioen Werk, inkomen en pensioen Werk, Inkomen & Pensioen Consument en wonen Consument
Belasting en vermogen: Belasting & Vermogen Familie, belasting en vermogen Familie, Belasting & Vermogen Belasting en vermogen Nvt. Niet gedekt
Overige kenmerken
Uitvoerende rechtshulpverlener: Univé Rechtshulp Achmea Rechtsbijstand Achmea Rechtsbijstand DAS Rechtsbijstand DAS Rechtsbijstand
Externe kosten (maximum): € 50.000 € 50.000 € 50.000 € 25.000 € 60.000
Vrije keuze rechtshulpverlener (vrije advovaatkeuze): € 4.500. Optioneel: € 7.500 of € 12.500 € 8.000 € 8.000 € 7.500 € 12.500
Eigen risico (standaard): € 0 € 0 € 0 € 0 € 0
Minimaal belang: € 100 € 0 € 0 € 175 € 0
Wachttijd: Geen wachttijd Geen wachttijd Geen wachttijd Geen wachttijd Geen wachttijd
Dagelijks opzegbaar: Ja! Ja! Ja! Ja! Ja!
Maandpremie-indicatie
Alleenstaande zonder kinderen: € 9,52 € 10,86 € 9,95 € 13,41 € 13,23 
Alleenstaande met kinderen: € 12,69 € 13,95 € 12,69 € 16,24 € 13,23 
Partners zonder kinderen: € 12,69 € 12,51 € 11,09 € 16,24 € 17,16
Partners met kinderen: € 12,69 € 13,95 € 12,69 € 16,24 € 17,16 
Bereken:Uw premie Bereken:Uw premie Bereken:Uw premie Bereken:Uw premie Bereken:Uw premie
Polisdetails vergelijken »

Premie-indicaties op basis van juridische hulp bij conflicten als consument en met betrekking tot wonen (zonder aanvullende dekkingen) incl. 21% assurantiebelasting en exclusief eventuele kortingen (laatste update 30-05-2024). Hoe vergelijken wij?

Als u bij Unive de dekking Consument, Koop & Wonen kiest dan ontvangt u 50% korting op de premie van de dekking Verkeer & Voertuigen.

→ Via “Uw premie” berekent u eenvoudig uw eigen premie en kunt u de rechtsbijstandverzekering van uw keuze direct online afsluiten.


Wat vergoed een rechtsbijstandverzekering?

Als u in een conflict verzeild raakt kan het zonder juridische hulp lastig zijn om uw recht te halen. Met een rechtsbijstandverzekering verzekert u zich van juridische hulp bij een conflict. U kunt meestal ook advies inwinnen als er nog geen conflict is. U wordt geholpen door juristen die in dienst zijn van de rechtshulpverlener; u krijgt advies én bemiddeling bij een conflict.

Aan de kosten voor juridische hulp die rechtshulpverleners zelf bieden zit geen maximum. Kosten van externe deskundigen (externe kosten) worden vergoed tot een maximum bedrag. Soms is het nodig om te procederen. Meestal kan de rechtshulpverlener dat voor u doen. U mag bij een procedure ook zelf kiezen voor een rechtshulpverlener, zoals een advocaat of andere externe deskundige. Als u zelf een rechtshulpverlener kiest, dan wordt door de rechtsbijstandverzekeraar een maximum bedrag aan kosten voor rechtshulp vergoed (vrije keuze van rechtshulpverlener). Mocht u in een conflict verzeild raken dan heeft u de premie er al snel uit. Een rechtsbijstandverzekering kost namelijk per jaar ongeveer evenveel als een advocaat per uur!

Te verzekeren conflicten

U kunt zich bij bovenstaande verzekeraars voor de volgende conflicten verzekeren:

Consument – Conflicten over een contract met een bedrijf over spullen of diensten, zoals over gekochte spullen in een winkel of online, een ov-chipkaart, het boeken van een vakantie, een vliegticket en een energiecontract.

Wonen – Conflicten over of die te maken hebben met de woning waar u in woont (of gaat wonen) en het meest bent.

Medisch – Conflicten bij het verhalen van uw letselschade door een medische (beroep)fout.

Verkeer – Conflicten over het verhalen van schade door deelname aan het verkeer, zoals letselschade en materiële schade aan uw voertuig door een onrechtmatige daad van een ander en conflicten die gaan over of te maken hebben met het kopen/verkopen en de reparatie van uw motorrijtuig (alleen bij Centraal Beheer en FBTO vallen deze conflicten onder de dekking Consument en Wonen).

Familie – Conflicten over bijvoorbeeld beschermingsbewind, mentorschap, erkenning van, ouderlijk gezag of voogdij over uw kinderen, de omgang met uw kinderen, kinder- of partneralimentatie en conflicten over het aanvaarden, verdelen of afwikkelen van een erfenis.

Echtscheiding – Conflicten die gaan over of te maken hebben met het stoppen van het huwelijk.

Werk – Conflicten die gaan over of te maken hebben met uw werk als werknemer.

Uitkeringen – Conflicten over of die te maken hebben met een sociale verzekering.

Pensioen – Conflicten over of die te maken hebben met uw pensioenfonds.

Belasting en vermogen – Conflicten over belastingzaken, vermogensbeheer en effecten.

Het meest verzekerd wordt juridische hulp bij conflicten als Consument en op het gebied van Wonen, Werk en Verkeer. Via “(polis)details” vindt u meer informatie en bekijk de voorwaarden als u wilt weten hoe de exacte dekking van een verzekeraar eruitziet.

Rechtsbijstandverzekering vergelijken & afsluiten

De rechtsbijstandverzekering van uw keuze kunt u online op de website van de aanbieder afsluiten via een beveiligde applicatie. Er geldt een polisbedenktijd, u kunt na ontvangst uw polis binnen 14 dagen kosteloos retourneren en annuleren als u niet tevreden bent. Heeft u meteen een rechtsbijstandverzekering nodig? Kies dan als ingangsdatum vandaag, u bent dan direct verzekerd!


Voordelen 123Geldzaken

Zonder tussenpersoon een verzekering afsluiten Lage premies (bereken via “Uw Premie”)  Direct online geregeld


https://www.123geldzaken.nl/wp-admin/admin-ajax.php
https://www.123geldzaken.nl/wp-content/themes/trendpress