Kosten verklaring van erfrecht – Wat kost een akte van erfrecht?

Kosten verklaring van erfrecht

Indien u een verklaring van erfrecht nodig heeft is het verstandig bij verschillende notarissen gratis offertes aan te vragen en vooraf goed af te spreken welke dienstverlening daar tegenover staat. De ene notaris kan stukken goedkoper zijn dan de andere. De kosten verklaring van erfrecht variëren van circa € 200 tot meer dan € 700.

U bent vrij in uw notariskeuze en dus niet verplicht naar de notaris te gaan die het testament van de overledene heeft gemaakt. Elke notaris kan een erfrecht verklaring voor u maken en bepaalt zelf hoeveel de verklaring van erfrecht kosten zijn.

Doorlooptijd aanvraag 

Tussen de aanvraag bij de notaris en de afgifte van de verklaring zit meestal 2 tot 3 weken, maar het kan langer duren (bijvoorbeeld bij een uitgebreid erfgenamenonderzoek).

Aanvaarding nalatenschap

Als een verklaring van erfrecht wordt afgegeven aanvaardt u de nalatenschap. Let op: erfgenamen kunnen de nalatenschap soms beter verwerpen (erfenis verwerpen) of aanvaarden onder voorrecht van boedelbeschrijving (beneficiair aanvaarden). De notaris kan u, vóór het afgeven van een verklaring van erfrecht, voorlichten over de gevolgen van het aanvaarden van een nalatenschap.

Links kosten verklaring van erfrecht vergelijken

 


https://www.123geldzaken.nl/wp-admin/admin-ajax.php
https://www.123geldzaken.nl/wp-content/themes/trendpress