Eigen risico aansprakelijkheidsverzekering

Aansprakelijkheidsverzekering (AVP) en eigen risico

Het eigen risico is het deel van de schade die u zelf moet betalen. Slechts enkele verzekeraars hanteren standaard een eigen risico bij de aansprakelijkheidsverzekering. De bedragen variëren van € 100 tot en met € 450. Het eigen risico kan afhankelijk zijn van het soort schade, maar ook van of het een vervolgschade betreft (bijvoorbeeld: er wordt een eigen risico gehanteerd vanaf de 2e geclaimde schade binnen 3 jaar).

Vrijwillig eigen risico aansprakelijkheidsverzekering kiezen?

Bij een beperkt aantal verzekeraars kunt u, tegen een korting op de premie, zelf kiezen voor een hoger eigen risico. Procentueel levert een eigen risico mooie kortingen op. Echter, omdat de premiebedragen laag zijn, gaat het over kortingen van zo’n €10 op jaarbasis.

Geen eigen risico kost dus nauwelijks meer premie per jaar, terwijl u niet alsnog voor onverwachte kosten komt te staan.

Via 123Geldzaken.nl vergelijkt u duidelijk de verschillende soorten aansprakelijkheidsverzekeringen met elkaar en is het mogelijk ze meteen af te sluiten. Door uw aansprakelijkheidsverzekering te vergelijken kunt u veel geld besparen.

Aansprakelijkheidsverzekering vergelijken »