Is een aansprakelijkheidsverzekering verplicht?

Aansprakelijkheidsverzekering verplicht of niet?

Een aansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht. Verplicht of niet, een aansprakelijkheidsverzekering (ook wel WA verzekering particulieren of AVP genoemd) afsluiten is wel degelijk belangrijk. De meeste Nederlanders zien dat in, meer dan 96% van alle Nederlanders heeft een aansprakelijkheidsverzekering.

Aansprakelijkheidsverzekering afsluiten verstandig

Als u verantwoordelijk bent voor schade en u heeft geen aansprakelijkheidsverzekering (AVP), dan moet u dat geld uit eigen zak betalen. Zeker bij letselschade (schade die verzekerde iemand anders toebrengt, zoals lichamelijk of geestelijk letsel) kunnen de bedragen zeer hoog oplopen. Met een aansprakelijkheidsverzekering verzekert u dit soort financiële risico’s, die u waarschijnlijk niet zelf kunt dragen.

Premie niet verplichte aansprakelijkheidsverzekering laag

De premie die u betaalt voor een aansprakelijkheidsverzekering is dusdanig laag, dat dat geen drempel kan zijn om deze verzekering niet af te sluiten. Voor een paar euro per maand bent u al verzekerd tegen financiële risico’s van meer dan € 1.000.000.

Verplichte WA-verzekering versus aansprakelijkheidsverzekering

Een aansprakelijkheidsverzekering wordt ook wel WA-verzekering genoemd (afkorting voor Wettelijke Aansprakelijkheid). Echter, de aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren dient niet verward te worden met de Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering (verplicht) voor motorrijtuigen (de WA-verzekering voor uw voertuig).

De aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren is géén wettelijk verplichte aansprakelijkheidsverzekering, terwijl voor de WA-verzekering voor uw voertuig wel een wettelijke verplichting geldt.

Via 123Geldzaken.nl vergelijkt u duidelijk de verschillende soorten aansprakelijkheidsverzekeringen en sluit u met gemak de beste af. Door uw aansprakelijkheidsverzekering te vergelijken kunt u veel geld besparen.

Aansprakelijkheidsverzekering vergelijken »