Autoverzekering afsluiten

Als u een autoverzekering aanvraagt krijgt u eerst voorlopige dekking. Een voorlopige dekking wordt afgegeven als uw aanvraag binnen bepaalde richtlijnen van de verzekeraar valt. Bij de meeste verzekeraars moet u in ieder geval in het bezit zijn van een (Nederlands) rijbewijs. Zodra u bericht heeft ontvangen (per mail, telefoon of sms) dat uw aanvraag is goedgekeurd kunt u alvast verzekerd de weg op.

De meeste aanvragen voor een autoverzekering zijn direct akkoord. Als u bewust onjuiste informatie heeft doorgegeven aan de verzekeraar kan deze besluiten de voorlopige dekking met terugwerkende kracht te laten vervallen. U bent dan eigenlijk onverzekerd geweest. Dat mag alleen als de verzekeraar u niet had geaccepteerd als u wel direct de juiste informatie had gegeven.

Als u de verzekeringspolis en groene kaart thuis heeft ontvangen (meestal binnen een paar dagen na uw aanvraag) is de autoverzekering definitief. De beslissing om uw auto wel of niet te verzekeren ligt altijd bij de verzekeraar. Eigenlijk mag alleen de kentekenhouder een autoverzekering afsluiten. Echter, verzekeraars vinden het meestal ook goed als de partner dat doet. Voorwaarde is dan wel dat beide partners op hetzelfde adres moeten wonen.

Autoverzekering vergelijken »

 

 

https://www.123geldzaken.nl/wp-admin/admin-ajax.php
https://www.123geldzaken.nl/wp-content/themes/trendpress