Schadevrije jaren: berekenen & opvragen schadevrije jaren

Schadevrije jaren berekenen

Schadevrije jaren berekenen is eenvoudig. Voor elk jaar dat u schadevrij rijdt bouwt u één schadevrij jaar op. Als u schade rijdt en deze wilt claimen gaan er (afhankelijk type en omvang van de schade) meestal meerdere jaren van het aantal opgebouwde aantal schadevrije jaren af. Hoe meer schadevrije jaren u heeft opgebouwd, hoe hoger de no-claim korting die u krijgt. Deze korting kan oplopen tot wel 85%! De snelheid waarmee de korting oploopt verschilt per verzekeraar.

Negatieve schadevrije jaren

Negatieve jaren zijn ook mogelijk. Deze ontstaan meestal als iemand nog niet veel schadevrije jaren heeft opgebouwd en een schade claimt. Een negatief aantal jaren kan invloed hebben bij het afsluiten van een nieuwe verzekering. Voor schadevrije jaren berekenen moet u dus rekening houden met de geclaimde schades. Welk effect een geclaimde schade heeft op u schadevrije jaren verschilt per verzekeraar en omvang van de geclaimde schade.

Schadevrije jaren opvragen

Voor afgesloten autoverzekeringen na 1 september 2007 geldt dat het aantal opgebouwde schadevrije jaren wordt bijgehouden in een landelijke database (Roy Data). Uw nieuwe verzekeraar kan in de database snel het aantal schadevrije jaren controleren.

Als u altijd in een leaseauto heeft gereden kunt u de leasemaatschappij om een verklaring omtrent schades vragen. Heeft u een bedrijfsauto ter beschikking gehad, dan is het, onder strikte voorwaarden, soms mogelijk uw schadevrije jaren aan te tonen met een werkgeversverklaring.

Autoverzekering vergelijken »

 

https://www.123geldzaken.nl/wp-admin/admin-ajax.php
https://www.123geldzaken.nl/wp-content/themes/trendpress