Huisdierenverzekering afsluiten tips

Afsluiten dierenverzekering

Bekijk goed wat u wel en niet verzekerd, zo voorkomt u onaangename verrassingen achteraf.

Dierenverzekering dekking

Laat u niet leiden door kleine extra’s (zoals een vaccinatie of identificatiechip) die verzekeraars bieden. Het is meestal verstandig (lees uiteindelijk goedkoper) kleine extra’s zelf te betalen.

Grote kostenposten afdekken

Een dierenverzekering kan een uitkomst zijn als u de zorgkosten voor uw huisdier niet zelf wilt of kunt dragen. De verzekering is met name geschikt om potentiële grote kostenposten (2e lijns zorg, zoals operaties, onderzoeken met geavanceerde apparatuur, verblijf en verzorging in dierenkliniek) waarmee u geconfronteerd kunt worden als diereneigenaar af te dekken.

Maximale vergoeding per jaar

Een hogere maximale vergoeding per jaar hoeft nauwelijks meer premie te kosten, terwijl u niet alsnog voor onverwachte kosten komt te staan. Meer hierover onder “Goed vergelijken voor huisdierverzekering afsluiten loont”.

Eigen bijdrage

De standaard eigen bijdrage geldt niet voor alle behandelingen en onderzoeken. Bekijk goed of in bepaalde situaties afwijkende eigen bijdrages van toepassing zijn. Kiest u voor een hogere eigen bijdrage dan kunt u bij een calamiteit, ondanks dat u verzekerd bent, toch nog voor hoge kosten komen te staan. Weeg het premievoordeel daarom goed af tegen de gevolgen.

Goed vergelijken voor huisdierverzekering afsluiten loont de moeite

De dekkingen en premies kunnen flink verschillen. Wanneer u verzekeraars goed vergelijkt komt u erachter dat u voordelig een dierenverzekering met een maximale vergoeding per jaar van € 3.500 of € 5.000 kunt afsluiten. Sommige verzekeraars met een maximale vergoeding van € 5.000 zijn zelfs goedkoper dan andere verzekeraars met een maximale vergoeding per jaar van € 3.500. Goed vergelijken loont dus de moeite.

Regelmatig vergelijken

Het is verstandig om regelmatig een vergelijking uit te voeren. Dit komt onder andere doordat de markt van dierenverzekeringen voortdurend in beweging is. Uw wensen ten aanzien van een dierenverzekering kunnen veranderen. Door regelmatig dierenverzekeringen te vergelijken kunt u te weten komen of het interessant is op zoek te gaan naar een goedkopere of aantrekkelijkere dierenverzekering.

Dierenverzekering vergelijken »