autopechhulp

Hulp bij pech onderweg

Hulp bij pech onderweg

U bent onderweg en opeens stopt uw auto ermee en heeft u van uw pechhulpdienst hulp bij pech onderweg nodig. Wat kunt u het beste doen in zo’n situatie?

Hieronder vindt u informatie over wat verstandig is te doen wanneer u pech onderweg krijgt en lid bent van een pechhulpdienst.

Op de snelweg

  • Rijdt u op de snelweg en krijgt u pech onderweg dan is het van belang dat u eerst veilig tot stilstand komt.
  • Geef richting aan, rij uw auto naar de vluchtstrook, zet uw auto op de handrem en vervolgens uw alarmlichten aan.
  • Stap uit aan de kant waar geen auto’s rijden en plaats uw gevarendriehoek 30 meter achter uw auto. Ga vervolgens achter de vangrail staan.
  • Vraag hulp onderweg. Langs de weg achter de vangrail kunt u met uw mobiele telefoon of via de praatpalen contact opnemen met de alarmcentrale van uw pechhulpdienst. Geeft uw exact locatie door aan de pechhulpdienst. ANWB Wegenwacht, Route Mobiel en Allianz Global Assistance hebben een app voor Android telefoons en de Iphone waarmee u automatisch uw exacte locatie via GPS en de gegevens omtrent uw verzekering kunt doorgeven.

Probeer niet zelf uw auto te repareren langs de weg, dit kan zeer gevaarlijk zijn. Is het niet mogelijk om de vluchtstrook te bereiken, stop dan in de middenberm.

Steek niet de weg over maar gebruik om hulp te vragen u mobiele telefoon. Bel eerst 112 voordat uw uw pechhulpdienst belt. Hulp bij pech onderweg arriveert meestal in 30 minuten tot een uur.

Niet op de snelweg

Als u hulp bij pech onderweg nodig heeft en u bevindt zich niet op de snelweg kunt u overwegen zelf een (nood-)reparatie uit te voeren. Het is verstandig indien de situatie erom vraagt uw alarmlichten aan te doen, een gevarendriehoek 50 meter achter de auto te plaatsen, een veiligheidsvest dragen en zo min mogelijk te lopen aan de kant waar het verkeer rijdt.

Als u het probleem niet zelf kunt repareren kunt u voor hulp bij pech onderweg uw pechhulpdienst te bellen. Hulpverleners zijn 24 uur per dag en 7 dagen in de week bereikbaar om u zo snel mogelijk weer op weg te helpen.

Pechhulp vergelijken »

 

https://www.123geldzaken.nl/wp-admin/admin-ajax.php
https://www.123geldzaken.nl/wp-content/themes/trendpress