autopechhulp

Pechhulp ongeval

Pechhulp bij ongeluk of niet?

U heeft geen recht op pechhulp als pech voortvloeit uit de betrokkenheid bij een ongeluk, behalve in het buitenland bij ANWB. Hulpverlening na een ongeval valt binnen de dekking van uw autoverzekering.

U kunt uw autoverzekeraar bellen en deze stuurt een hulpdienst die zorgt voor het transport of de berging van uw auto, maar ook het vervoer van de inzittenden en hun bagage wordt geregeld. Wat u precies vergoed krijgt bij hulpverlening in binnen- en buitenland verschilt per autoverzekeraar.

Mechanische defecten

Mechanische defecten kunnen verholpen worden door een pechhulpdienst, die u zelf moet bellen. Hulp van een pechhulpdienst krijgt u meestal niet vergoed van uw autoverzekeraar.

De volgende autoverzekeraars bieden ook pechhulp aan als aanvullende verzekering: ANWB, FBTO, OHRA, Centraal Beheer, Unive.

Pechhulpdiensten verstaan onder pech mechanisch defecten die er voor zorgen dat u niet meer verder kunt rijden of waardoor verder rijden niet veilig is. Het mankement is plotseling ontstaan binnen uw gekozen dekkingsgebied en u kon niet voorzien dat dit zou gebeuren.

Auto kapot door ongeval

Heeft een ongeluk mechanische defecten veroorzaakt, dan heeft u geen recht op hulp. Het mechanische defect zelf moet er toe geleid hebben dat u niet meer verder kunt rijden (en niet het ongeluk).

Wat is wel gedekt bij ongevallen?

Vervangende chauffeur

Kan de bestuurder door ziekte of ongeval niet meer rijden? En kan geen van de inzittenden de besturing overnemen? Dan worden bij ANWB, Route Mobiel en Allianz Global Assistance wel de kosten vergoed voor een vervangende chauffeur om door te kunnen rijden naar de eindbestemming of terug te kunnen rijden naar uw woonplaats.

Repatriering

Kan uw auto niet binnen 48 uur én niet vóór uw terug- of doorreis gerepareerd worden nadat een ongeval (of pech of diefstal) heeft gemeld, dan vergoedt ANWB het terugbrengen van uw auto en bagage vanuit het buitenland naar Nederland.

Exact weten welke verzekeraars wat wel en niet verzekeren en direct de beste pechhulp online afsluiten? Bekijk dan onze uitgebreide vergelijking van grootste pechhulpdiensten van Nederland!

Pechhulp vergelijken »

 

https://www.123geldzaken.nl/wp-admin/admin-ajax.php
https://www.123geldzaken.nl/wp-content/themes/trendpress