Verzekerd bedrag aansprakelijkheidsverzekering

Te verzekeren bedragen aansprakelijkheidsverzekering (AVP)

U kunt zich bij de meeste verzekeraars verzekeren voor bedragen die variëren van € 500.000 tot € 2.500.000.

Welk verzekerd bedrag aansprakelijkheidsverzekering kiezen?

Hoewel € 500.000 een groot bedrag lijkt, adviseert de Consumentenbond een verzekerd bedrag van minimaal € 1.000.000. Bijvoorbeeld bij letselschade (schade die verzekerde iemand anders toebrengt, zoals lichamelijk of geestelijk letsel) kunnen de bedragen zeer hoog oplopen. Het is dan van belang dat het verzekerde bedrag toereikend is om de schade te kunnen betalen.

Voordelen hoger verzekerd bedrag aansprakelijkheidsverzekering

Hoe hoger het verzekerde bedrag die u op uw aansprakelijkheidsverzekering kiest, hoe kleiner de kans dat u alsnog voor hoge kosten komt te staan. Wanneer u verzekeraars goed vergelijkt komt u erachter dat u heel voordelig een aansprakelijkheidsverzekering met een maximaal uit te keren bedrag van € 2.500.000 kunt afsluiten. Sommige verzekeraars met een maximaal verzekerd bedrag van € 2.500.000 zijn zelfs goedkoper dan andere verzekeraars met een maximaal verzekerd bedrag van € 1.25 miljoen. Goed vergelijken loont dus de moeite.

Via 123Geldzaken.nl vergelijkt u duidelijk de verschillende soorten aansprakelijkheidsverzekeringen met elkaar en is het mogelijk ze meteen af te sluiten. Door uw aansprakelijkheidsverzekering te vergelijken kunt u veel geld besparen.

Aansprakelijkheidsverzekering vergelijken »