BKR codes – Toelichting op BKR codering door BKR Tiel

BKR codes

Positieve BKR registratie

U kunt bij het BKR Tiel met positieve bkr codes geregistreerd staan. Dit is het geval als u bijvoorbeeld een kredietlimiet op uw betaalrekening of een creditcard heeft afgesloten, u een doorlopend krediet heeft afgesloten of omdat u gebruik maakt van een uitgestelde betaling. Het is dus niet zo dat u alleen een BKR registratie krijgt als u niet meer aan uw financiële verplichtingen kunt voldoen.

Negatieve BKR registratie

Betalingsachterstanden kunnen onder de “eventuele bijzonderheden” in de vorm van coderingen worden bijgehouden. De volgende BKR codes wordt aangehouden:

  • BKR A code. De aflossing van een krediet is twee tot vier aaneengesloten maanden te laat betaald;
  • BKR A1 code. Nadat er een achterstand is ontstaan is een aflossingsregeling afgesproken;
  • BKR A2 code. De betaling is opeisbaar gesteld (meestal betekent dit: herinnering, aanmaning en laatste aanmaning zijn verstuurd) en overgedragen aan een incassobureau;
  • BKR A3 code. Bij terugbetaling van € 250 of meer van de schuld. Alleen als de volledige schuld is afgelost wordt een einddatum gemeld.
  • BKR A4 code. De kredietnemer is niet bereikbaar generic for diovan.
  • BKR A5 code. Er is een regeling getroffen voordat er sprake was van een betalingsachterstand. Na beëindiging van de betaalregeling wordt de code verwijderd.

Als de betalingsachterstand minder wordt dan wordt dit gemeld met een H (alleen bij doorlopende kredieten). Na beëindiging van de lening blijven gegevens nog vijf jaar in het CKI staan. Over een langere periode kan een kredietverstrekker hierdoor een beeld vormen van het betaalgedrag.

In het CKI zijn de persoonsgegevens van circa 9 miljoen mensen verwerkt, ongeveer 93% daarvan staat als positief geregistreerd en heeft dus geen betalingsachterstanden.

BKR registratie hoe lang

BKR codes staan open zolang een lening niet is terugbetaald. Nadat een lening in zijn geheel is terugbetaald blijft een BKR registratie nog 5 jaar in het CKI staan. Ook als er geen betalingsproblemen meer zijn blijft de BKR registratie dus nog 5 jaar lang zichtbaar.

Gevolgen BKR codering

Een negatieve BKR registratie heeft meestal gevolgen. Met A2 of A3 BKR-codes wordt het bij de meeste kredietverstrekkers erg lastig om nog een lening te krijgen. Ook als u alweer een paar jaar aan al uw betalingsverplichtingen voldoet. Als u een hele goede verklaring kunt geven voor een negatieve BKR registratie en toekomstige financiële zekerheden kunt aantonen bestaat de kans dat u toch geld kunt lenen. Mogelijk betaalt u dan wel een hogere rente.

Een A1-code kan al vrij gemakkelijk worden opgelopen en als er eenmaal een negatieve BKR registratie is, is het moeilijk om er weer vanaf te komen. Voor meer informatie over het opvragen en laten verwijderen van een BKR registratie zie hier.

Nog geen reacties

Reageer

« Terug naar overzicht

https://www.123geldzaken.nl/wp-admin/admin-ajax.php
https://www.123geldzaken.nl/wp-content/themes/trendpress