BKR registratie opvragen en laten verwijderen

BKR registratie opvragen? Hierna meer over BKR registratie opvragen en over het laten verwijderen van een BKR registratie. Uw BKR registratie opvragen is handig om te weten of u een negatieve BKR registratie heeft, voordat u een lening aanvraagt. Het voorkomen of laten verwijderen van een negatieve BKR registratie begint met inzicht.

BKR registratie opvragen

Het is handig om te weten of u een negatieve BKR registratie heeft voordat u een lening aanvraagt, daarom kan uw BKR registratie opvragen verstandig zijn. Naast de kredietverstrekkers die zijn aangesloten bij het BKR Tiel, kunt u zelf uw eigen BKR registratie opvragen. Dat kan, tegen betaling van een klein bedrag aan behandelingskosten, bij het BKR Tiel of bij iedere willekeurige bank. Vanaf 2013 kunt u online uw BKR registratie opvragen op de website van het BKR Tiel. Voor meer informatie over de gehanteerde BKR codes zie hier.

BKR registratie laten verwijderen

Als uw gegevens onjuist blijken te zijn kan een verzoek tot correctie of een klacht bij de Geschillencommissie van het BKR Tiel ingediend worden. Een codering zal niet snel weggehaald worden. Oorzaken van onterechte negatieve BKR coderingen kunnen zijn:

  • Een administratieve fout van de kredietverstrekker. Volgens de Consumentenbond komt dit geregeld voor. Deze kunnen bijvoorbeeld ook ontstaan doordat een product door een thuiswinkel later werd geleverd en u daarom later betaalde;
  • De kredietverstrekker heeft zich niet aan de procedures gehouden;
  • Een administratieve fout van het BKR. Een voorbeeld is dat een negatieve BKR registratie langer dan de geldende termijn van 5 jaar in het CKI staat.

Het BKR zal nooit zomaar op uw verzoek een BKR registratie verwijderen. Voor het afhandelen van de eerste twee hiervoor genoemde oorzaken moet u contact opnemen met de kredietverstrekker die u de (mogelijk) onterechte negatieve BKR registratie heeft bezorgd. Deze kan helpen bij het oplossen van het probleem. Bij discussie kan het BKR Tiel eventueel bemiddelen. De Geschillencommissie van het BKR kan indien nodig een bindende uitspraak doen.

Voor het afhandelen van een administratieve fout van het BKR Tiel kunt u direct contact opnemen met het BKR.

Tot slot

Een negatieve BKR registratie kan snel opgelopen worden en kan hele vervelende gevolgen hebben. Het is verstandig te weten wat de oorzaak van een negatieve BKR registratie is. U kunt er dan voor zorgen dat u er vanaf komt, al kan dat lang duren.

Nog geen reacties

Reageer

« Terug naar overzicht

https://www.123geldzaken.nl/wp-admin/admin-ajax.php
https://www.123geldzaken.nl/wp-content/themes/trendpress