Tips afsluiten aansprakelijkheidsverzekering

Afsluiten

Een aansprakelijkheidsverzekering is geen overbodige luxe. Ondanks dat een aansprakelijkheidsverzekering niet verplicht is, is het wel verstandig om te hebben. Hiermee voorkomt u dat u zelf de schade waarvoor u wettelijk aansprakelijk bent moet betalen. En de kosten kunnen hoog oplopen, zelfs zo hoog dat u ze niet zelf kunt dragen.

Verzekerd bedrag

Het is verstandig een verzekerd bedrag te kiezen van minimaal 1.000.000 euro.

Eigen risico

Geen eigen risico kost nauwelijks meer premie per jaar, terwijl u niet alsnog voor onverwachte kosten komt te staan.

Kinderen

Houdt goed in de gaten of de aansprakelijkheidsverzekering moet worden aangepast als er kinderen komen.

Voorkom dubbel verzekerd zijn

Als ouders een gezinsaansprakelijkheidsverzekering hebben, dan zijn de kinderen (tot 27 jaar) die voor studie uitwonend zijn daarop meeverzekerd. Studenten hoeven dus niet altijd zelf een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten.

Goed vergelijken loont de moeite

De dekkingen en premies kunnen flink verschillen. Wanneer u verzekeraars goed vergelijkt komt u erachter dat u heel voordelig een aansprakelijkheidsverzekering met een maximaal uit te keren bedrag van € 2.500.000 kunt afsluiten. Sommige verzekeraars met een maximaal verzekerd bedrag van € 2.500.000 zijn zelfs goedkoper dan andere verzekeraars met een maximaal verzekerd bedrag van € 1,25 miljoen. Goed vergelijken loont dus de moeite.

Regelmatig vergelijken 

Het is verstandig om regelmatig een vergelijking uit te voeren. Dit komt onder andere doordat de markt van aansprakelijkheidsverzekeringen voortdurend in beweging is. Uw wensen ten aanzien van een aansprakelijkheidsverzekering kunnen veranderen. Door regelmatig aansprakelijkheidsverzekeringen te vergelijken kunt u te weten komen of het interessant is op zoek te gaan naar een goedkopere of aantrekkelijkere aansprakelijkheidsverzekering.

Aansprakelijkheidsverzekering vergelijken »