Geld lenen zonder BKR toetsing

Geld lenen zonder BKR toetsing? Het is mogelijk. Echter, met een BKR registratie neemt het aantal mogelijkheden snel af. Geld lenen zonder BKR toetsing is dan een optie. Veel mensen leren het BKR pas kennen als een aanvraag wordt afgewezen. Wat zijn de mogelijkheden om ondanks een BKR notering geld te lenen en waar doet u verstandig aan?

Geld lenen zonder BKR toetsing, wat is het?

Geld lenen zonder BKR toetsing is het aangaan van een lening zonder dat de kredietverstrekker gegevens opvraagt (lees: uw kredietwaardigheid toetst) bij het Bureau Krediet Registratie (BKR) in Tiel. Hierdoor maakt u, met name als u een BKR registratie heeft, meer kans op een lening.

BKR toetsing

De meeste kredietverstrekkers in Nederland toetsen uw kredietwaardigheid bij het BKR. Dit zijn zij verplicht, maar doen zij vooral ook om een inschatting te kunnen maken van het risico dat het uitgeleende bedrag niet, of pas veel later, wordt terugbetaald. Het is daarnaast om consumenten tegen zichzelf te beschermen. Teveel lenen is nooit goed en kan tot grote persoonlijke problemen leiden.

De kredietverstrekker is het niet verboden mensen kredieten te verstrekken en bepaalt zelf of iemand wel of niet een lening kan krijgen.

BKR registratie

Een BKR registratie ontstaat als u een of meerdere keren niet aan uw betalingsverplichtingen heeft voldaan. Een registratie wordt vrij snel opgelopen, maar bent u niet snel vanaf diovan medication. Hier vindt u meer informatie over het opvragen en laten verwijderen van een BKR registratie.

Gevolgen geld lenen bij BKR registratie

De meeste kredietverstrekkers zijn zeer terughoudend met het verstrekken van leningen aan klanten met een BKR registratie. Geld lenen is dus veel minder gemakkelijk als u een BKR registratie heeft. Geld lenen zonder BKR registratie is dan een optie.


Eenvoudig vergelijken & Afsluiten!

Rechtsbijstandverzekering – Creditcard – Uitvaartverzekering

 Reisverzekering – Aansprakelijkheidsverzekering – Autoverzekering

 Opstalverzekering – Doorlopend krediet – Inboedelverzekering

 ~

De kans is groot dat u teveel betaalt voor uw verzekering.

Vergelijk, kies & sluit direct de beste verzekering!


De mogelijkheden geld lenen zonder BKR toetsing

Ondanks een BKR registratie is het mogelijk een lening af te sluiten. Sommige kredietverstrekkers doen namelijk geen BKR toetsing. Geld lenen zonder BKR toetsing is dus mogelijk bij deze kredietverstrekkers. Redenen waarom zij geen BKR toetsing doen zijn:

  • Ze zijn uit commerciële overwegingen (bijvoorbeeld het hanteren van een hogere rente) bereid om risico’s te nemen;
  • De kredietwaardigheid wordt op een andere wijze getoetst. Bijvoorbeeld het inkomen en de vaste lasten worden bij de beoordeling van de kredietwaardigheid meegenomen. Op basis daarvan wordt dan de kredietlimiet (het maximale leenbedrag) vastgesteld.

De meest voorkomende leenvorm waarbij geld lenen zonder BKR toetsing plaatsvindt is flitskrediet, ook wel mini lening genoemd. De voordelen hiervan zijn dat snel geld lenen mogelijk. De nadelen zijn dat het leenbedrag beperkt is, de looptijd kort en dat het een relatief dure manier van lenen is. Alternatieve opties zijn onder andere de particuliere lening en aankopen op krediet bij sommige bedrijven. Voor meer informatie over flitskrediet zie hier.

Soms is het mogelijk bij de reguliere kredietverstrekkers een lening af te sluiten terwijl u een BKR registratie heeft. U moet dan wel een hele goede verklaring kunnen geven voor de registratie en dan nog is het maar de vraag of de kredietverstrekker u geld wilt lenen. Als dat het geval is wordt er meestal wel een hoger rentetarief gevraagd, vanwege het (in de ogen van de kredietverstrekker) verhoogde risico op wanbetaling. Als u het weet, vermeld dan vooraf dat u een BKR registratie heeft. Voor meer informatie over de populairste leenvormen zie hier: doorlopend krediet en persoonlijke lening.

Tot slot

Geld lenen zonder BKR toetsing is niet eenvoudig maar er zijn mogelijkheden. U heeft dan snel geld in handen met weinig gedoe. Het leenbedrag is echter beperkt, de looptijd kort en het is (meestal) een erg dure manier van lenen.

Het aanvragen van meerdere offertes is verstandig. Dit geldt ook voor het controleren of de kredietverstrekker over de juiste vergunningen beschikt en niet op de waarschuwingslijst van de Autoriteit Financiële markten (AFM) staat.

Het is aan te raden na te denken over of u de lening echt nodig heeft. Houdt altijd in gedachten dat een BKR toetsing vooral ook een bescherming is voor uzelf.

Nog geen reacties

Reageer

« Terug naar overzicht

https://www.123geldzaken.nl/wp-admin/admin-ajax.php
https://www.123geldzaken.nl/wp-content/themes/trendpress