Veilig sparen tips – Hoe veilig sparen met hoge rente

Veilig sparen met hoge rente? Eén van de doelen van het Nederlandse depositogarantiestelsel is het beschermen van rekeninghouders als een bank failliet gaat. Het garantiestelsel garandeert dat u uw geld onder bepaalde voorwaarden terugkrijgt als de bank, met een vergunning bij De Nederlandse Bank, failliet gaat. Door dit garantiestelsel kunt u veilig sparen met hoge rente. In dit artikel tips hoe veilig te sparen en toch een hoge rente ontvangen.

Veilig sparen tip 1:

Als u veel geld heeft en veilig wil sparen is het raadzaam om het geld over verschillende banken, mét een vergunning bij DNB, te spreiden. Immers, DNB garandeert een bedrag per rekeninghouder van maximaal €100.000.

Om praktische reden is het verder verstandig om ook tegoeden onder de €100.000 te spreiden. Door te spreiden, houdt u altijd de beschikking over geld als één van de banken failliet gaat. Het kan immers even duren voordat u uw geld uit de garantieregeling terugkrijgt.

Veilig sparen tip 2:

Houdt er verder rekening mee dat als u uw tegoeden gespreid heeft over meerdere banken u bij een fusie van banken onbedoeld toch boven het gegarandeerde maximum kunt uitkomen. Dit is vooral vervelend als uw geld niet vrij opneembaar is.

Veilig sparen tip 3:

Het is raadzaam als ouder gemachtigde te zijn bij rekeningen op naam van minderjarige kinderen. Hierdoor voorkomt u als ouder dat de helft van het saldo op deze rekeningen geacht wordt van u te zijn. U komt dan minder snel boven het gegarandeerde bedrag van maximaal €100.000 en er geldt voor uw kind dan ook de volle maximumvergoeding van €100.000.

Veilig sparen tip 4:

Het Nederlandse depositogarantiestelsel geldt per bankvergunning. Controleer altijd of uw banken niet onder dezelfde bankvergunning van het DNB vallen. U hebt bij een faillissement dan namelijk slechts éénmaal recht op €100.000.

Veilig sparen tip 5:

Doordat tegoeden en schulden met elkaar gesaldeerd mogen worden kan het gebeuren dat u geen spaargeld terugkrijgt. Als u een hypotheekverstrekker heeft is het daarom niet verstandig om daar ook te sparen.

Veilig sparen tip 6:

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) controleert financiële instellingen en houdt een waarschuwingslijst bij van financiële ondernemingen die zonder vergunning werken of geen prospectus aanbieden. Doe geen zaken met instellingen die op deze lijst staan.

Nog geen reacties

Reageer

« Terug naar overzicht

https://www.123geldzaken.nl/wp-admin/admin-ajax.php
https://www.123geldzaken.nl/wp-content/themes/trendpress