autopechhulp

Pechhulp op naam of kenteken

Pechhulp op naam

Is pechhulp persoonsgebonden dan betekent dat dat de verzekering voor een specifiek persoon geldt. Uw pechhulpdienst registreert de verzekering op de naam van de verzekerde. Dit betekent dat als u in een auto rijdt van iemand anders u recht heeft op pechhulp mocht dit nodig zijn.

ANWB Pechhulp (Wegenwacht) is persoonsgebonden.

Pechhulp op kenteken

Is pechhulp kentekengebonden dan betekent dat dat de verzekering voor een specifieke auto geldt. Uw pechhulpdienst registreert de verzekering op het kenteken van uw voertuig. Dit betekent dat anderen die in uw auto rijden recht hebben op pechhulp mocht dit nodig zijn.

De pechhulp verzekering van Allianz Global Assistance is kentekengebonden. Ook Route Mobiel biedt kentekengebonden pechhulp. Echter, bij Route Mobiel kunt u 1 keer per jaar gebruik maken van pechhulp op naam. Hieraan zijn wel de volgende voorwaarden verbonden:

  • De service geldt alleen in Nederland en buiten de woonplaats;
  • U heeft geen recht op vervangend vervoer;
  • Het voertuig waarin u rijdt, mag niet ouder zijn dan veertien jaar en mag niet op naam staan van een gezinslid;
  • De service geldt niet voor zakelijke voertuigen;
  • De service geldt alleen voor de verzekerde van Route Mobiel.

Pechhulp op naam of kenteken?

Voor- en nadelen persoonsgebonden pechhulp

Een voordeel van pechhulp op naam is dat u ook pechhulp krijgt als u in de auto van iemand anders rijdt. Ook een voordeel is dat aangezien u niet uw auto maar uzelf verzekert, uw premie niet stijgt naarmate uw auto ouder wordt. Een nadeel is dat als u meerdere voertuigen heeft, u per voertuig pechhulp moet aan te vragen.

Rijdt u bijna als enige in uw eigen auto en rijdt u ook wel eens in de auto van iemand anders? Of bezit u meerdere voertuigen, bijvoorbeeld twee auto’s of een auto en een motor? Dan is pechhulp op naam meestal een goedkopere keuze.

Voor- en nadelen kentekengebonden pechhulp

Een voordeel van pechhulp op kenteken is dat ook iemand anders die in uw auto rijdt ook pechhulp krijgt. De pechhulp dekking kan door meerdere personen worden gebruikt. Een nadeel is dat als u in de auto van iemand anders rijdt, u geen pechhulp krijgt (tenzij de eigenaar pechhulp op kenteken dekking heeft) en wanneer u meer voertuigen heeft zijn meer pechhulp verzekeringen nodig.

Rijdt u vrijwel alleen in uw eigen auto en heeft u een auto waarin ook regelmatig anderen rijden? Dan is het meestal verstandiger om een pechhulp verzekering op kenteken af te sluiten. U bent dan goedkoper uit omdat niet iedere bestuurder zelf een pechhulpverzekering hoeft af te sluiten.

Vergelijk op 123geldzaken.nl uitgebreid ook diverse andere voorwaarden én de prijzen van de grootste pechhulpdiensten van Nederland!

Pechhulp vergelijken »