autopechhulp

Pechhulp oude auto

Oude auto pechhulp

De tarieven voor pechhulp kunnen afhankelijk zijn van de leeftijd van uw auto. Voor een oudere auto betaalt u dan meer.

Route Mobiel oude auto

Onderzoek van Route Mobiel toont aan dat de kans op pech stijgt naarmate de leeftijd van de auto stijgt. De kosten voor hulpverlening voor een oude auto worden hoger ingeschat dan die van een jongere auto.

Route Mobiel wil voorkomen dat klanten met relatief jonge auto´s meer premie betalen door het hogere aantal pechhulpverleningen aan oudere auto´s. Daarom betalen klanten met oudere auto’s bij Route Mobiel meer premie.

Route Mobiel hanteert 4 leeftijdscategorieen:

  • Tot 3 jaar;
  • Tot 9 jaar;
  • Tot 12 jaar;
  • Tot 15 jaar.

Allianz Global Assistance

Ook Allianz Global Assistance hanteert een toeslag op de premie voor oudere auto’s. Een premietoeslag geldt voor voertuigen ouder dan 12 jaar.

ANWB pechhulp oude auto

Volgens ANWB zijn de meest voorkomende pechgevallen problemen die elk lid in elke auto kan overkomen. Daarom blijft bij ANWB Wegenwacht de prijs gelijk naarmate uw auto ouder wordt.

Premie pechhulp voor oude auto’s

ANWB Wegenwacht is een van de weinige pechhulpdiensten waarbij de premie gelijk blijft naarmate de auto ouder wordt.

De pechhulpverzekering van ANWB Wegenwacht is persoonsgebonden (in plaats van kentekengebonden). Bij persoonsgebonden pechhulp geldt de verzekering voor een specifiek persoon. Uw pechhulpdienst registreert de verzekering op de naam van de verzekerde (en niet op het kenteken van uw voertuig).

Wie is de goedkoopste?

Heeft u een oude auto? Dan is pechhulp van ANWB Wegenwacht meestal een goedkopere keuze. Heeft u een jongere auto en krijgt u geen pechhulp meer vanuit de garantie? In dat geval is het doorgaans goedkoper om uw pechhulpverzekering bij Route Mobiel of Allianz Global Assistance af te sluiten. Het omslagpunt ligt ongeveer op een autoleeftijd van 9 jaar.

Pechhulp auto ouder dan 15 jaar

Sommige pechhulp verzekeraars weigeren auto’s die ouder zijn dan een bepaalde leeftijd te verzekeren. Route Mobiel bijvoorbeeld accepteert geen auto’s die bij aanmelding ouder dan 15 jaar zijn. Bestaande klanten waarvan de auto deze leeftijdsgrens overschrijdt kunnen wel gewoon verzekerd blijven.

Pechhulp vergelijken »