Verschil ongevallenverzekering en ongevallen inzittenden verzekering?

Ongevallen inzittenden verzekering

Een ongevallen-inzittendenverzekering is een verzekering die een vooraf vastgesteld bedrag uitkeert als de inzittenden van de verzekerde auto blijvend invalide worden of overlijden door een verkeersongeval (auto-ongeluk). Een ongevallen-inzittendenverzekering is een aanvulling op de autoverzekering en keert uit ongeacht wie schuldig is aan het auto-ongeluk.

Passagiers zijn bij een auto-ongeluk ook zonder ongevallen-inzittendenverzekering verzekerd. Passagiers van de auto vallen onder de WA-dekking van de autoverzekering van de schuldige partij. Ziektekosten zijn gedekt via de zorgverzekering.

Een ongevallen-inzittendenverzekering is vooral geschikt voor bestuurders als zij zelf schuldig zijn aan het auto-ongeluk of als er geen schuldige kan worden aangewezen. De WA-dekking van de autoverzekering keert dan namelijk niets uit. De zorgverzekering vergoedt wel de medische kosten maar de financiële gevolgen van blijvende invaliditeit en overlijden zijn niet gedekt.

Persoonlijke ongevallenverzekering

Een (persoonlijke of algemene) ongevallenverzekering is een verzekering die een vooraf vastgesteld bedrag uitkeert als u blijvend invalide wordt of overlijdt door een ongeval. De belangrijkste verschillen met de ongevallen-inzittendenverzekering zijn:

  • Een (persoonlijke of algemene) ongevallenverzekering biedt een uitgebreidere dekking dan de ongevallen-inzittendenverzekering. Naast blijvende invaliditeit en overlijden als gevolg van een auto-ongeluk, zijn diverse andere ongevallen verzekerd. De dekking geldt zowel thuis, als in het verkeer, tijdens de meeste werkzaamheden en een vakantie. De ongevallenverzekering dekking geldt meestal wereldwijd;
  • Met een (persoonlijke of algemene) ongevallenverzekering kunt u kiezen uit verschillende maximale verzekerde bedragen;
  • De (persoonlijke of algemene) ongevallenverzekering is als losse verzekering af te sluiten, de ongevallen-inzittendenverzekering alleen in combinatie met een autoverzekering.

Ongevallenverzekering vergelijken »