autopechhulp

Pechhulp geleende auto

Pechhulp geleende auto

Mag u gebruik maken van de auto van iemand anders, gratis of tegen een kleine vergoeding? Dan heeft u de auto in bruikleen.

Heeft u pechhulp op naam afgesloten (bijvoorbeeld ANWB Wegenwacht) dan betekent dat dat de verzekering voor een specifiek persoon geldt. Uw pechhulpdienst registreert de verzekering op de naam van de verzekerde. Dit betekent dat als u in een auto rijdt van iemand anders u recht heeft op pechhulp mocht dit nodig zijn.

Pechhulp op kenteken

Heeft u recht op kentekengebonden pechhulp dan betekent dat dat de verzekering voor een specifieke auto geldt. Uw pechhulpdienst registreert de verzekering op het kenteken van uw voertuig. Dit betekent dat anderen die in uw auto rijden recht hebben op pechhulp mocht dit nodig zijn.

Rijdt u in de auto van iemand anders dan hangt het ervan af of de eigenaar van de auto een kentekengebonden of persoonsgebonden pechhulp verzekering heeft afgesloten. Heeft de eigenaar van de auto een kentekengebonden pechhulp verzekering dan krijgt u hulp, anders niet.

Route Mobiel en geleende auto

Omdat Route Mobiel kentekengebonden pechhulp biedt zou u misschien verwachten dat u mogelijk niet verzekerd bent als u een auto heeft geleend. Echter, bij Route Mobiel kunnen de verzekerden (ondanks dat u kentekengebonden pechhulp heeft) één keer per jaar gebruik maken van de pechhulp service bij pech onderweg. De volgende voorwaarden zijn van toepassing:

  • De service geldt alleen in Nederland en buiten de woonplaats;
  • Geen recht op vervangend vervoer;
  • Het geleende voertuig waarin u rijdt, mag niet ouder zijn dan veertien jaar en niet op naam staan van een gezinslid;
  • Het geleende voertuig waarin u rijdt is geen zakelijke voertuig.

Pechhulp vergelijken »