Opstalverzekering verplicht of niet?

Opstalverzekering niet verplicht

Het is niet wettelijk verplicht om een opstalverzekering af te sluiten. Echter, een opstalverzekering wordt vaak verplicht door de hypotheekverstrekker. Logisch, want de woning is het onderpand van de hypotheek, en als dat afbrandt, is het onderpand ook weg.

Niet verplicht, wel verstandig om af te sluiten

Ook als de bank u dit niet verplicht is een opstalverzekering wel degelijk belangrijk om af te sluiten. Nibud beschouwt de opstalverzekering als één van de vier noodzakelijke verzekeringen (naast de: aansprakelijkheidsverzekering particulieren (avp), inboedelverzekering en de WA verzekering als u een auto heeft). Als u schade heeft aan uw huis en u heeft geen opstalverzekering dan moet u dat geld uit eigen zak betalen. Zeker bij brand kunnen de bedragen zeer hoog oplopen. Met een opstalverzekering verzekert u dit soort risico’s, die u waarschijnlijk niet zelf kunt dragen.

Premie opstalverzekering

Het afsluiten van een opstalverzekering is geen overbodige luxe voor een huiseigenaar. Bent u op zoek naar de meest geschikte opstalverzekering voor uw situatie met de laagste premie? Bekijk dan hier opstalverzekeringen en sluit eenvoudig de opstalverzekering van uw keuze direct online af:

Opstalverzekering vergelijken »